Henter kommentarer

Gennemgang af C25: Pandora - høj indtjening og et basalt set simpelt koncept


I denne artikelserie gennemgår Lau Svenssen samtlige 24 selskaber på den danske hovedliste. Pandora indgår i listen »Farven gul andet segment – Selskaber med uklare forhold«

Selskabet blev sat på børsen af en kapitalfond, og siden dette nye kapitel begyndte, har der været store opture og nedture i aktiens børskurs. Opkøb af egne aktier har udgjort den vigtigste kraft, men der er også sket et udsalg igen. Store, aktive investorer er ikke dukket op i Pandora – selv om aktien har været presset langt ned i værdi. Under nedturene tør ingen købe. Under opturene bliver prisen hurtigt til en giftpille.

Forretningsmæssigt har Pandora i tidens løb tiltrukket mange personer til sin ledelse. Høj indtjening og et basalt set simpelt koncept er Nam-Nam for folk med ønske om at placere sig et gunstigt sted i livet. Evnen til at klare udfordringerne i praksis har dog ikke været sikret af de store ambitioner.

Læs også: Lau Svenssen gennemgår C25 listen: Farven gul andet segment – Selskaber med uklare forhold

Nu er Pandora atter kommet nogenlunde godt på fode. I de næste par år gælder det om at få salget til at rulle i et tempo, som giver håb om fornyet langsigtet vækst, Brand value opbygning og høj indtjening. Kostprisen er lav og bruttoavancen høj. Det gælder om at få varerne solgt i stort volumen.

Aktiekursen er rykket afsted og må anses for langt foran forretningens præstationsevne og høj set i forhold til risikoprofilen. Investorerne har med andre ord sat næsen op efter høje resultater – allerede i 2022. Indeværende år er så rodet af Corona-påvirkning, at næsten alt er tilladt. Men så er det også slut.

Guidance for 2022 bliver første milepæl, hvor ledelsen skal redegøre for konkrete, realistiske mål. Børsaktørerne vil straks give sig til at vurdere, om det er sandsynligt at opnå, og det er derfor et tveægget sværd: hvis ambitionen sættes lavt, opfattes det som et skalkeskjul og udtryk for svaghed; hvis målene fastlægges meget højt, vil man tvivle på dømmekraften og sælge aktien. Uklar tågesnak vil blive opfattet som mangel på ansvarlig opførsel – en børnebillet.

Inden alt dette skal præsenteres, kommer der dog en højsæson her i Q4 med salg af gaver frem mod jul. Det bliver første checkpoint for Pandora. Giver sortimentet et godt salg, eller ej?

Aktiekursens høje niveau, som endog sponseres af et opkøbsprogram, indebærer krav til stor optimisme for salget fremover. Pandora er en aktie som deler investorerne, og det faktiske forløb i forretningens salgsudvikling giver anledning til masser af ryk op og ned over tid. Pandora hører derfor hjemme i gruppen med uklare forhold. Q3 regnskabet præsenteres 03-11.

Lau Svenssen ejer ikke aktier i Pandora.

Læs også: Lau Svenssen gennemgår C25 listen: Farven gul første segment - lovende potentiale

Læs også: Lau Svenssen gennemgår C25-listen: Farven rød – overvurderede aktier