Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


 
Hvad betyder det at slå markedet?
Vis mere

Her er dagens væsentligste nyheder fra de danske finansmedier.

Amerikanske Carvana er rødglødende - stiger 56 pct.

Den amerikanske onlineforhandler af brugte biler Carvana kunne torsdag meddele om fremgang i andet kvartal, der gjorde analytikernes forventninger til skamme.

Det blev belønnet med et kursplus på hele 56,0 pct.

Selskabet er undervejs i en større sparerunde, der blandt andet har resulteret i 1500 fyringer.

Dagens stigning har samtidig kostet investorer med korte positioner i aktien dyrt. Carvana er år til dato steget 411 pct. efter dagens plus på 56 pct., hvilket bringer tabet hos shortsælgerne op på 1,04 mia. dollar, viser data fra S3 Parters ifølge Bloomberg News.

Læs mere her

​Udvikling på boligmarkedet vækker opsigt: Svært at komme med 'endegyldige forklaringer'

Danske boligejere kan starte sommeren med en god nyhed.

Boligpriserne er nemlig steget i maj. Det viser nye tal fra Boligsiden

»Boligpriser har det med at stige i forårsmånederne, men selv efter sæsonkorrektion er der tale om prisstigninger på landsplan på hhv. 0,1% for huse, 0,7% på ejerlejligheder og 0,9% på sommerhuse,« lyder det fra Mira Lie Nielsen, boligøkonom i Nykredit.

Mira Lie Nielsen har ikke endegyldige forklaringer på, hvorfor priserne stiger lige nu. Men det kan være, at boligkøberne har travlt med at finde en bolig inden årsskiftet, hvor de nye – og forventeligt højere – boligskatter træder i kraft.

Læs mere her

SAS boykotter amerikansk gigant - de er blevet sortlistet

SAS stopper salget af produkter fra firmaet Mondelez, som ejer brands som Marabou, Daim og Oreo, om bord på sine fly.

Årsagen til, at SAS har valgt at fjerne produkterne fra firmaet, er, at Mondelez i slutningen af maj blev sortlistet af den ukrainske antikorruptionsmyndighed.

Ukraine vurderede, at Mondelez ved at fortsætte sine forretninger i Rusland bidrager til Ruslands krigskasse og dermed er med til at finansiere invasionen af Ukraine.

Læs mere her

Spekulationer presser olieprisen ned - det er en 'overreaktion'

Spekulationer om fremskredne forhandlinger mellem USA og Iran, der kan bane vejen for større iransk olieeksport, presser torsdag oliepriserne ned.

»Det umiddelbare fald er nok en overreaktion,« siger energihandler Rebecca Babin fra CIBC Private Wealth til Bloomberg News.

Det vides ikke, hvor mange tønder iransk olie der kan komme ud af forhandlingerne. Sidste år vurderede handlere og analytikere, at en aftale inden for en måned kunne øge udbuddet af olie med 1 mio. tønder om dagen.

Læs mere her

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer fredag morgen en stort set uændret åbning med en lille stigning på 0,1 pct.

»Mens vi så tilbagefald i de amerikanske aktier tidligere på ugen, vendte pilen igen op ad torsdag med udsigt til fastholdelse af den amerikanske styringsrente i næste uge. Nasdaq førte an med en stigning på 1,0% og S&P 500 steg med 0,6%. Det brede S&P 500 indeks er nu på sit højeste niveau siden august sidste år, og der er tale om en stigning på 20% siden lavpunktet i oktober,« lyder det i en morgenrapport fra Nordea.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Lyt til alle afsnit af Millionærklubben her: