Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Her er dagens væsentligste markedsnyheder fra de danske finansmedier

Nye tal: Så mange penge er der rejst på børsnoteringer i Europa i år

Markedet for børsnoteringer i Europa fik i årets første kvartal den bedste start på året siden år 2000 målt på værdi og antal.

»Vi så i første kvartal en imponerende start på 2021, og tallene for andet kvartal viser, at tendensen fortsætter, hvilket er positivt,« udtaler Torben Jensen, partner og ekspert i børsnoteringer hos PwC i en pressemeddelelse.

I første kvartal 2021 blev der noteret 86 selskaber til en værdi på 22,6 mia. euro. Det er 2,3 mia. euro mere end i hele 2020, og 21,4 mia. euro mere end i første kvartal i 2020.

Du kan læse mere her.

Finanstilsynet giver grønt lys: Snart kan banker udbetale udbytter igen

Finanstilsynet oplyser, at de nu er parat til at lempe de begrænsninger på udbyttebetalinger og tilbagekøb af egne aktier, der blev indført for blandt andet banker efter at have været sat på pause på grund af coronapandemien. Det skriver Børsen.

»Finanstilsynet mener, at bankerne skal have en forsvarlig kapitalplanlægning. Derfor vurderer vi, at banker med stærke kapitalpositioner skal have bedre muligheder for at betale – et afpasset – udbytte end mindre velpolstrede banker,« lyder det i en skriftlig udtalelse fra bankernes vagthund fra vicedirektør Kristian Vie Madsen til avisen.

Du kan læse mere her.

Sjældent fænomen har ramt danske boligejere

Et sjældent fænomen har ramt de danske parcelhusejere, der nu for første gang i 13 år har mere friværdi end gæld, skriver Finans på baggrund af Realkredit Danmarks netop opdaterede friværdimodel.

»Vi bliver ikke rigere som samfund på længere sigt, da den enes fortjeneste blot betyder, at den anden part skal betale det mere for boligen,« lyder det fra cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig, til mediet.

Det kan du læse mere om her.

Vild rekord: Virksomheder vælter ind på Wall Street

Det vigtigste marked for børsnoteringer, Wall Street i New York, forsætter den vilde rekordfest. Det skriver Børsen.

Senest har de to grillfirmaer Weber og Traeger indtaget den amerikanske børs. Førstnævnte blev noteret til en værdi på 5 mia. dollar.

»Altså hvornår har man sidst hørt om, at to grillfirmaer bliver børsnoteret? Eller for den sags skyld bare to forbrugerprodukter, der fremstiller en håndgribelig vare? Det er da for fedt,« siger David Ethridge, amerikansk chef for børsnoteringer hos konsulenhuset PwC, til Børsen.

Du kan læse mere her.

Børsmyndigheder i USA strammer krav til kinesiske børsintroduktioner

De amerikanske børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission (SEC), er begyndt at stille større krav til kinesiske virksomheder, der søger en børsnotering på aktiemarkederne i USA. Det skriver Reuters.

Tiltaget kommer i kølvandet af, at regeringen i Beijing har slået hårdt ned på en række af landets egne teknologiselskaber, herunder nyligt noterede Didi, som blot en uge efter sin introduktion i USA fik fjernet sin app i app stores i Kina, hvilket reelt udelukker selskabet fra at få nye kunder på det store hjemmemarked.

Du kan læse mere om de nye krav her.

Markedstendenser

»Hen over natten er den stigende risikoappetit fortsat i Asien, hvor aktiemarkederne over en bred kam er trukket højere. Samtidig indikerer formarkederne for de europæiske aktiebørser her til morgen en moderat positiv åbning på tirsdagens handelssession.« skriver Nordea i en morgenrapport.

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer mandag morgen en lille stigning på 0,11 pct.

Dagens tal og begivenheder

Følg med i de kommende begivenheder, der kan rykke de finansielle markeder, i Euroinvestors opdaterede kalender med både regnskaber og økonomiske nøgletal.

Læs også: Lau Svenssen: Udsigt til et turbulent efterår

Læs også: Rygterne har svirret - nu sætter Bavarian Nordic ord på vild udmelding