Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens vigtigste nyheder fra de danske finansmedier.

Tesla-aktien er blevet slagtet - den kan om nogle timer blive kastet ud i stort udsving

Elbilgiganten Tesla har haft det hårdt i år, hvor aktien de seneste tre måneder er dykket med 30 pct.

Tirsdag præsenterer selskabet så investorerne for væsentligt nyt, da selskabet kommer med regnskab for første kvartal. Og her er der særligt 7 spørgsmål, som investorerne gerne vil have svar på, lyder vurderingen fra investeringsøkonom Per Hansen, der repræsenterer handelsplatformen Nordnet.

»Tesla har sædvanen tro lavet mange og store overskrifter i dette kvartal; eller skulle jeg rettelig snarere sige, 'Elon Musk' har gjort det, for han er og har været den kulørte version af Tesla. I morgen (tirsdag, red.) håber investorerne at blive lidt klogere på fremtiden,« lyder det fra Per Hansen i en kommentar.

Læs mere her

Millardinvestor tror på aktieoptur i 2024: 'Ja, selvfølgelig'

Selvom de globale aktiemarkeder den seneste uges tid er rendt ind i en strid modvind, så er der ikke grund til bekymring, hvis man spørger den amerikanske milliardinvestor Ken Fisher, der står bag Fisher Investments.

I et interview med Dagbladet Børsen fortæller han, at han tror de globale aktier kan stige 10-15 pct. fra deres nuværende niveau frem mod årets udgang.

»Aktieopturen vil fortsætte i 2024. Støder aktieopture ind i perioder, som vi har set de seneste uger, hvor aktierne falder tilbage? Ja, selvfølgelig. Aktier er jo volatile, mange har bare en tendens til at glemme, at når aktierne stiger, er det også et udtryk for volatilitet,« siger Ken Fisher til Børsen.

Læs mere her. 

Nordnet ser muligt skifte på markedet

En række markante kursfald ramte fredag teknologiaktierne i USA. Chipgiganten Nvidia faldt med 10 pct., mens højdespringeren Super Micro Computer, der har nydt godt af AI-aktiernes optur faldt med 23 pct.

De store kursfald kan ifølge Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, være et forvarsel om et igangværende eller potentielt stemningsskifte på markedet.

Et skifte, der kan skubbes yderligere på vej, hvis et række af de store techselskaber i USA - som aflægger regnskab i denne uge - også kommer til at skuffe investorerne.

Læs mere her

Markedstendenser

Mandag bød således på stigende aktiekurser og den positive stemning er fortsat i Asien her til morgen. Det bliver nemlig en heftig uge med regnskaber. Især hvis man er investor i selskaber, der beskæftiger sig med kunstig intelligens.

I dag kommer der PMI-tal både fra euroområdet og USA. Mest spændende bliver det at se, om de europæisk industrivirksomheder fortsat er pessimistiske. PMI-indekset for industrien i euroområdet har ligget under 50 siden midten af 2022 og de seneste to måneder er indekset faldet tilbage. Det skriver Nordea i en morgenrapport. 

Dagens tal og begivenheder

Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.