Henter kommentarer

GreenMobility på vej ud i ny europæisk by


Det danske selskab Greenmobility er på vej til at sende sine hvid-grønne biler på gaden i Helsinki i Finland.

Tirsdag bliver Helsinki den syvende by, som GreenMobility åbner i, oplyser selskabet mandag. Der er samtidig tale om den femte nye by, som delebilsselskabet ruller ud i i 2020.

Tidligere på året lancerede Greenmobility sine elbiler i Malmø og Göteborg i Sverige samt Antwerpen og Gent i Belgien. Greenmobility var på det tidspunkt allerede at finde i gadebilledet i København og Aarhus i Danmark.

Læs også: Sådan har danske investeringsfonde klaret sig i 2020 - særligt én type stormer frem

»Helsinki har et stærkt fokus på grønne innovative løsninger og er derfor et ideelt marked for GreenMobility. Byen var den første til at vedtage FN's mål for bæredygtig udvikling og har en detaljeret handleplan for at gøre byen CO2-neutral inden 2035. Her vil GreenMobility spille en vigtig rolle,« udtaler Thomas Heltborg Juul i meddelelsen.

GreenMobility vil gradvist opbygge en elbilsflåde på i alt 200 elbiler i Helsinki, lyder det fra selskabet, der samtidig oplyser, at man vil indfase flåden med respekt for Covid-19s påvirkning på samfundet.

35 europæiske byer har på nuværende tidspunkt forhåndsgodkendt GreenMobility som potentiel samarbejdspartner. Selskabet har samtidig allerede nu planer om at  åbne i flere byer i 2021, lyder det.

Vær med i Euroinvestors julekalender. Svar på dagens spørgsmål og vind præmier hver dag. Tilmeld dig her!

Læs også: Bank om Mærsk: Det er næppe anderledes denne gang - raterne vil falde

Læs også: Tror på canadisk aktie: 'Aktien kan blive tidoblet inden for to år'