Henter kommentarer

Sådan har danske investeringsfonde klaret sig i 2020 - særligt én type stormer frem


 

Danske investeringsfonde er tilbage i gevinst efter et turbulent forår. Det viser en ny opgørelse fra Finans Danmark.

Ved udgangen af november måned 2020 har danske investeringsfonde rettet mod private genereret et afkast på 3,2 pct. Dermed er der rettet op på tabet i første halvår, der bød på et negativt afkast på minus 4,4 pct.

I årets sidste fem måneder alene er de danske investeringsfonde oppe med 8 pct.

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2021: 'Det er en af mine yndlingsaktier'

»Når man genkalder sig stemningen i marts og april i år, er situationen ved udgangen af november noget af en milepæl. Vi har været vidne til både et kursfald og en efterfølgende positiv korrektion, der er sket med en forbløffende hastighed,« siger investeringschef Kåre Valgreen fra Finans Danmark i en pressemeddelelse.

Blandt de danske investeringsfonde er der særligt én type, der spurter fra resten.

Udviklingen har været exceptionel

De fonde, der har klaret sig bedst i 2020, er dem, der investerer i danske aktier.

De trækker gennemsnittet betydeligt op med et afkast på 23 pct. i 2020. Det er imidlertid stadig en kende lavere end det danske eliteindeks C25, som er oppe med 27 pct. år til dato.

»For danske aktier har udviklingen været exceptionel og afspejler naturligvis, at mange af de børsnoterede selskaber, vi har herhjemme – især inden for sundhedspleje og grøn teknologi – står godt i det udskilningsløb, som pandemien har været udtryk for,« fortsætter investeringschefen.

Danske fonde med udenlandske aktier har givet et afkast på 3,2 pct. i årets første 11 måneder og havde modsat danske aktier et negativt afkast ved halvårsskiftet ifølge Finans Danmark.

Spredning er din bedste ven

Også fonde, der investerer i udenlandske obligationer, har i andet halvår genvundet det tabte fra årets første seks måneder og viser nu et afkast på 1,3 pct.

Med det in mente kan det måske være fristende at massekøbe danske aktier. Men det er ikke vejen frem, mener Finans Danmark.

»Det er uvist, om danske aktier vil fortsætte med at levere de højeste afkast. Mange af de store danske selskaber er som skræddersyede til at klare sig igennem kriser som den nuværende, men under andre forhold kan f.eks. udenlandske aktier vise sig at være mere gunstige. Risikospredning er derfor stadigvæk investorernes bedste ven,« siger Kåre Valgreen i meddelelsen.

Læs også: Storbank: Derfor er aktieopturen langt fra forbi

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2021: 'Det er en af mine yndlingsaktier'