Henter kommentarer

| Opdateret

Tror på canadisk aktie: 'Aktien kan blive tidoblet inden for to år'


Der kan gemme sig et betydeligt kurspotentiale i et mere end 25 år gammelt canadisk selskab.

Det vurderer direktøren i Dansk Finansservice, Jesper Lund, om Westport Fuel Systems, ifølge Børsen. Selskabet har specialiseret sig i en teknologi, der tillader lastbiler at køre på en blanding af gas og diesel. Jesper Lund tror, at selskabet kan vinde på den overgangsperiode, der er fra, at vi har traditionelle dieseldrevne lastbiler til grønne, eldrevne køretøjer.

Selskabets produkt passer med andre ord ind i den grønne investeringsbølge, der i disse år skyller henover verden.

»Hvis den kostede 40 dollar for få år siden – hvor det kørte økonomisk dårligt – så burde den kunne komme derop igen nu, hvor de kører med overskud. Der er kommet langt mere fokus på brint og grønne teknologier, og jeg mener sagtens, at aktien kan blive tidoblet inden for to år,« siger Jesper Lund, ifølge Børsen.

Der går mange år før, at man kan fase dieselmotor ud, og derfor kan Westport Fuel Systems være i et 'sweat spot', vurderer Jesper Lund over for Euroinvestor. Det canadiske er både noteret på børsen i USA og i Toronto i Canada. Den canadiske aktie toppede omkring 46 canadisk dollar i 2012, men er siden faldet til nu at blive handlet i omkring 5,53 canadiske dollar. For den amerikanske notering blev aktien handlet i lidt over 4 amerikanske dollars fredag.

»Hvis den kostede 40 dollar for få år siden, så burde aktien kunne komme tilbage dertil nu, hvor Westport har overskud,« uddyber Jesper Lund.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Han tror, at Westport Fuel Systems har et potentiale, fordi det kan være ret dyrt at udfase diesellastbilerne.

»Hvis bilproducenterne skal have presset det sidste ud af den gamle teknologi med dieselmotoror, så vil de nok gøre det, inden de overgår til andre teknologier,« udtaler han til Euroinvestor.

Han påpeger samtidig, at det canadisk selskab har flere fremtrædende samarbejdsaftaler med blandt andre Cummins samt Volvo. Han oplyser over for Euroinvestor, at det er en aktie, som han selv har investeret i. Der er tale om en mindre position, men han betragter aktien som en langsigtet case.

Der er andre, der allerede har set et potentiale i aktien. Westport Fuel Systems-aktien er i løbet af de sidste 12 måneder steget med 61,8 pct.

Blandt de professionelle analytikere, der dækker aktien, er man også relativt positive over for det canadiske selskab, der har base i Vancouver.

Der er ifølge blot 5 analytikere, der har dækning af aktien. 4 har en køb-anbefaling, 1 har en hold-anbefaling, mens ingen af dem har en sælg-anbefaling.

De er dog ikke nær så overbeviste om kurspotentialet som Jesper Lund. De har et gennemsnitligt kursmål på 4,30 dollar og ser dermed et kurspotentiale på blot 5,9 pct.

Vær med i Euroinvestors julekalender. Svar på dagens spørgsmål og vind præmier hver dag. Tilmeld dig her!

Læs også: Aktiechef peger på 3 mulige aktie-guldfugle til 2021

Læs også: Inden champagnen popper: Det skal du huske for at undgå skattesmæk