Henter kommentarer

Grønt lys til C25-selskab: Frasalg er godkendt


Erhvervsstyrelsen har godkendt kabelproducenten NKT's frasalg af datterselskabet NKT Photonics.

Det oplyser C25-selskabet i en børsmeddelelse.

NKT Photonics kommer nu på japanske hænder, da køberen er Photonics Europa, som ejes af japanske Hamamatsu Photonics.

Læs også: Chef sælger 55.000 C25-aktier

Det var tilbage i sommeren 2022, at det danske selskab meldte ud om sin aftale med Hamamatsu. Salget blev dog ikke gennemført, da der ikke blev opnået en godkendelse fra dansk side.

Nu er salget dog ved at falde på plads, efter Hamamatsu igen i juli sidste år genindsendte sin ansøgning for at få transaktionen godkendt, og erhvervsministeren har givet den japanske køber tilladelse til, at transaktionen kan fortsætte.

»Vi er glade for, at godkendelsen er opnået, og at NKT Photonics nu kan sælges til Hamamatsu. Dette vil maksimere værdiskabelsen og positionere NKT Photonics til langsigtet vækst. For NKT markerer frasalget det sidste skridt i processen mod at fokusere NKT’s kerneforretning på kabelløsninger, hvor vi har annonceret flere investeringer i det seneste år for at understøtte den grønne omstilling af samfundet,« lyder det i meddelelsen fra forperson for bestyrelsen Jens Due Olsen.

NKT er oprindeligt kendt under navnet Nordiske Kabel- og Traadfabriker, og selskabet har produktion inden for energikabler og optiske komponenter, lasere og krystalfibre. NKT-aktien er siden årsskiftet buldret frem med mere end 20 pct.

Læs også: Legendarisk investor sælger ud af vinder-aktie 

Læs også: Kendt selskab blev sendt kraftigt ned efter regnskab. Dansk forvalter ser stadig værdi i aktien: 'Der skal næppe meget til at løfte kursen'