Henter kommentarer

Guld stjålet for millioner - ansat menes at stå bag

Foto: Frank Hoermann/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det er landets største guldkup, og det er et af de allerstørste i verdenshistorien.

Nu er der nyt i den mystiske sag om det sjettestørste tyveri af guld i historien.

Seks personer er anholdt, skriver CNN. De menes at have været med til at stjæle guld til en værdi af næsten 112 millioner kroner. Tyveriet af de omkring 400 kg. guld, der menes at være et insider job, skete i 2023 i Pearson International Airport i Canada.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor er artiklen på B.T.

Det gyldne metal er steget kraftig i værdi i år og handles nu til 2.375 dollar pr. ounce - svarende til omkring 544 kroner pr. gram.

Den 17. april 2023 lykkedes det at stjæle guldbarre og værdipapirer for 14 millioner kroner  fra en værdiboks via falske papirer, oplyser myndighederne. Guldet blev fragtet væk i en lastvogn, som politiet efterfølgende har slået kløerne i.

Her ses lastbilen, som blev brugt til at fragte de omkring 400 kg. guld væk i. Vis mere

Mindst to tidligere ansatte hos Air Canada menes at være involveret i det dristige tyveri, oplyser myndighederne. Den ene er i politiets varetægt, den anden eftersøges.

Myndighederne mistænker, at det stjålne guld blev smeltet om for at finansiere våbensmugling. Kun en brøkdel af de stjålne varer er hidtil blevet fundet efter en række ransagninger, hvor myndighederne fandt fem smeltede guldhalskæder til en værdi af knap 630.000 kr. i Ontario.