Henter kommentarer

Gyser-dag i vente: Det mener analytikerne om Ørsted-aktien


Et af Danmarks største børsnoterede selskaber gemmer på et markant kurspotentiale, vurderer analytikerne.  

Det viser en gennemgang af de analytikere, der følger udviklingen i Ørsted nøje, ifølge finanstjenesten Bloomberg. Det er status forud for, at investorer og analytikere har fået indblik i regnskabet fra Ørsted, der ventes offentliggjort onsdag.

Det er en dag, hvor Ørsteds rolle som fyrtårn er på spil, ifølge Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen. Det kan du læse mere om i Investorerne holder vejret før Ørsteds regnskab: Det tror aktieanalysechefen, der vil ske.

Den danske energimastodont, der har specialiseret sig i udvikling af havvindmølleparker, befinder sig i en situation, der har vakt bekymring blandt investorer og analytikere. Ørsted er tynget af højere priser på udstyr, forsyningsvanskeligheder og høje renter i en grad, så investorer har savet milliarder af markedsværdien.

Læs også: Advarsel: 3 populære danske aktier har været historisk 'farlige' regnskabsaktier

Aktien i den grønne, danske C25-darling er faldet 41 pct. i løbet af de seneste 12 måneder. 

De professionelle analytikere i bankerne og analysehusene er ikke desto mindre overvejende positive, når det kommer til udsigterne for energimastodonten.

Der er ifølge Bloomberg 34 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 15 en købsanbefaling, 17 analytikere har en hold-anbefaling, mens 2 af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på 18,4 pct. De vurderer, at Ørsted-aktien kan bevæge sig imod 452,7 kr., mod den nuværende pris på 382,5 kroner. 

De, der er mest positive over for Ørsted-aktien, finder man hos ABG Sundal Collier, der har en købsanbefaling og et kursmål på 990 kroner. I den modsatte ende af skalaen finder man DZ Bank AG Research, der har en sælg-anbefaling og et kursmål på 265 kr. for Ørsted-aktien. 

Læs også: Investeringsøkonom før vigtigt regnskab: 'Risiko for større kursbevægelser'

Læs også: Investorerne holder vejret før Ørsteds regnskab: Det tror aktieanalysechefen, der vil ske