Henter kommentarer

Han forudså sidste års nedtur - nu frygter han for populære aktier


Frygten for recession får en amerikansk storbank til at fraråde sine kunder at være for eksponeret mod det teknologitunge amerikanske aktiemarked.

Bank of Americas strateg, Michael Hartnett, fraråder investorer at satse for tungt på amerikanske aktier. Hvorfor? Fordi udsigterne til en økonomisk nedturn i form af en recession stiger, lyder vurderingen.

Det vækker opsigt, fordi Michael Hartnett sidste år forudså, at ikke-amerikanske aktier ville klare sig dårligt. Det skriver Bloomberg News.

Læs også: Saxo Bank ser stort potentiale i særlig sektor - fremhæver 29 aktier

Michael Hartnett er især kritisk over for teknologiaktierne, som det amerikanske aktiemarked er proppet med. De vil ifølge ham være udfordret af de høje renter og regulering.

Hartnett anbefaler investorerne at investere i billigere globale aktier. Det gælder især aktier i selskaber, der vil nyde godt af  økonomisk vækst. Det kunne være europæiske, japanske eller emerging market-bankaktier. Han tror, at de vil klare sig bedre end dyre, amerikanske vækstaktier, der vil blive udfordret af øgede låneomkostninger.

Læs også: Storbank ser potentiale i 11 europæiske giganter

Investorer allerede er begyndt at sælge ud af amerikanske teknologifokuserede aktiefonde, bemærker han.

I ugen op til 12. april strømmede rekordhøje 2,1 milliarder dollar ud af disse fonde, oplyser ifølge Bank of America i et analysenotat på grund af EPFR Global-data.

Investorer har allerede sendt aktierne i vejret på håb om, at vi nærmer os en rentetop, og at vi får en mild recession. Den kommende regnskabssæson vil teste, hvordan virksomhederne har håndteret udfordringerne som bank-systemstress, højere renter og aftagende efterspørgsel, lyder det.

Læs også: Marie og Peter traf vildt boligvalg - bor i hus på 24 kvadratmeter

Alle ledende indikatorer tyder på en dybere resultat-recession end forventet, advarer Hartnett.

Investorer skal derfor ikke sætte næsen op efter et afkast på mere end 3-4 afkast, når det kommer til aktier og obligationer på mellemlangt sigt, mener Bank of America-strategen. Han har anbefalet at sælge ud af ens amerianske aktier, når det store, toneangivende S&P 500-aktieindeks befinder sig i niveauet omkring 4.100 til 4.200 indekspoint.

S&P 500 lukkede fredag i indeksniveauet 4.138 indekspoint.