Henter kommentarer

Han gjorde Ørsted to gange større end A.P. Møller - det skal han nu

Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Henrik Poulsen stod i spidsen for transformationen af kul- og olieselskabet DONG, skiftede fossilerne ud med grøn vind og skiftede navnet til Ørsted. Den rejse har i dag ført til, at Ørsteds markedsværdi er mere end to gange større end A.P. Møller Mærsk, der fortsat er Danmarks største selskab målt på omsætningen.

Nu skal Henrik Poulsen arbejde for A.P. Møller Holding, der er hovedaktionær i verdens største containerrederi.

»Som Senior Advisor vil Henrik Poulsen bistå A.P. Møller Holding med nye investeringer i virksomheder, der fokuserer på omstilling til et mere bæredygtigt samfund. Henrik Poulsen kommer til at arbejde tæt sammen med A.P. Møller Holdings team om investeringsstrategi, eksekvering samt portefølje- og ejerskabsspørgsmål inden for disse områder,« det skriver A.P. Møller Holding i en pressemeddelelse.

Det overordnede formål er at understøtte A.P. Møller Holdings arbejde med at forny A.P. Møller Gruppen ved at opkøbe og udvikle etablerede virksomheder, der både
repræsenterer langsigtet vækst og bidrager positivt til samfundet – nyttig virksomhed, fremgår det.

“Jeg er meget glad for at blive en del af A.P. Møller Holding som Senior Advisor og blive en del af A.P. Møller Holdings fokus på at udvikle virksomheder, der skaber lønsom, langsigtet vækst og samtidig bidrager med løsninger til en bæredygtig udvikling af samfundet. Efter 8 år med fokus på grøn energi er jeg glad for muligheden for også at komme til at arbejde med investeringer inden for andre områder og blive en del af A.P. Møller Gruppens porteføljefornyelse, der bygger på en unik industriel styrke og dybt forankrede værdier,« udtaler Henrik Poulsen.

Henrik Poulsen er afgående CEO for Ørsted og nu skal han referere til CEO Robert M. Uggla, CEO i A.P. Møller Holding.

»Jeg ser med glæde frem til, at Henrik bliver en del af vores team. A.P. Møller Holding ønsker at være en engageret ejer, der kombinerer samfundsudvikling og stærke værdier med langsigtet finansiel
værdiskabelse. Henrik er en fantastisk leder og hans erfaring med at udvikle selskaber bliver meget værdifuld for vores Gruppe,” siger Roberg Uggla.

Henrik Poulsen tiltræder 1. februar 2021.

Læs også: Invest-fonde er som nat og dag: "Det minder om 1999"

Læs også: Danske boligejere med livrem og seler: "En helt vild stigning"