Henter kommentarer

Han har forvandlet 27 millioner til 2,6 milliarder

Foto: Andrew Kelly
Vis mere

Den kendte storinvestor og hedgefond-forvalter Bill Ackman har tjent massivt i løbet af de sidste ugers turbulens på aktiemarkederne.

Han forvandlede 27 mio. dollar til 2,6 mia. dollar ved indledningsvis at have købt beskyttelse på sine virksomhedsobligationer. Det oplyser kapitalforvalteren Pershing Square Capital Management, som Bill Ackman står i spidsen for, i et brev til sine aktionærer. Det fortæller CNBC.

Han forudså i sidste måned, at en sådan beskyttelse ville stige i værdi, desto mere at man ville frygte for de underliggende virksomhedernes fremtid. Det var lige nøjagtigt, hvad der skete i takt med, at den dødbringende virus marcherede frem.

Han solgte efterfølgende beskyttelsen, hvilket i danske kroner betød, at hans oprindelige investering på 27 mio. dollar - svarende til 182 mio. danske kroner - endte med at blive til, hvad der svarer til 17,6 milliarder kroner.

Her ses William 'Bill' Ackman, der er topchef og forvalter for Pershing Square Capital Management Vis mere

Gevinsten opvejede tab på andre investeringer, så hans hedgefond er endt med at vokse 7,9 pct. i marts indtil videre.

Til sammenligning er det amerikanske S&P 500-indeks faldet 17 pct. i samme periode. Mange investorer bruger det brede amerikanske indeks til at måle sig op imod, når de skal vurdere, hvor godt deres portefølje har klaret det.

Pengene har Bill Ackman allerede investeret igen. Han har købt aktier i Warren Buffetts 'Berkshire Hathaway,' byggemarkedskæden Lowe's, samt hotelkæden Hilton Worldwide samt kaffekæden Starbucks.

Læs også: Kendt storinvestor: Vi er begyndt at købe op

Læs også: Ekspert om købspotentiale: Det her tror vi stærkt på