Henter kommentarer

Ekspert sætter ord på købspotentiale: Det her tror vi stærkt på

Her ses børshandlere hos New York Stock Exchange i New York.
Her ses børshandlere hos New York Stock Exchange i New York. Foto: LUCAS JACKSON
Vis mere

Store brede strømninger kan sikre nogle aktier mere medvind end andre aktier.

Det fortæller temaspecialist Morten Springborg fra investeringsforeningen C Worldwide i Millionærklubben. Hos C Worldwide fokuserer man blandt andet på aktier inden for tre store temaer.

Et af temaerne er cloudcomputing, som omfatter digitalisering af forretingsmodeller.

»Vi er meget, meget overbevidste om, at hele cloudhistorien kun er i sin spæde begyndelse. De næste 10 år kommer cloudselskaberne til at opleve meget høje vækstrater i forhold til det, vi kommer til at se i resten af aktiemarkedet. Om det så vil afspejles i aktiemarkedsafkast er en anden historie,« udtaler Morten Springborg og tilføjer:

»Vi er ret overbeviste om, at salgsvæksten vil være ganske betydelig - 20-25 procent per år over de næste 10 år er ikke usandsynligt for selskaber inden for cloud-computing.«

En anden gruppe aktier, som man foretrækker hos C Worldwide, er aktier, der kan betegnes som stabile forretningsmodeller, eksempelvis pharma-aktier.

En tredje trend, C Worldwide forventer at se, er en styrkelse af asiatiske teknologiaktier, forklarer Morten Springborg.

»Kineserne vil gøre alt, hvad de kan for at gøre sig uafhængige af amerikanske teknologiselskaber. Det betyder, at markedet for kinesiske, asiatiske og visse europæiske tech-selskaber kommer til at ekspandere ganske betydeligt på bekostning af amerikanske teknologiselskaber,« udtaler Morten Springborg.

Morten Springborg understreger samtidig vigtigheden af at investere med en lang tidshoristont. Det kan du læse mere om i Ekspert om at købe aktier nu: Derfor kigger jeg ikke efter bunden.

Læs også: Advarer mod svenske aktier: 'Mislykkes det, bliver det katastrofalt'

Læs også: Chefstrateg: Derfor er det en god idé at være fuldt investeret