Henter kommentarer

'Handlen står hen som af de uforklarlige fænomener'

Her ses en læge med et produkt fra det danske medico-selskab, Ambu.
Her ses en læge med et produkt fra det danske medico-selskab, Ambu. Foto: Ambu
Vis mere

Ambu-aktiens voldsomme kursryk vækker undren hos Artha Kapitalforvaltning.

»Handlen i går (tirsdag, red.) står for mig hen som et af de uforklarlige fænomener der sker engang imellem,« lyder det fra Lars Hytting, der er chef hos aktiehandlen hos den danske kapitalforvalter.

Artha Kapitalforvaltning forvalter mere end 15 mia. kr. og fokuserer især på danske og nordiske aktier. Derfor fulgte aktiechefen også med i, hvordan aktien i det danske medicoselskab først faldt  næsten 10 pct. i børsåbningen for dernæst at stige mere end 14 pct. til at ligge i plus 6,4 pct.

Læs også: Danske Bank: Aktierne er blevet billigere

»Ambu, puha, hvad skete der lige der? Tirsdag røg tankerne tilbage på tiden med Lars Marcher som topchef for Ambu, nu blot i forklædning af Juan-Jose Gonzales. Sikke en bedrift at tale aktien op fra et fald på 10 pct. fra morgenen,« lyder det fra Lars Hytting, der tilføjer:

»Måske nogle fik kolde fødder og lukkede sine shortpositioner? Nu fik vi jo endelig guidance for året der kommer, kombineret med »nye fantastiske produkter på vej".«

Han hæfter sig samtidig ved, at analytikerne er splittede i deres syn på Ambu-aktien. Han peger på, at børshuset Carnegie siger »sælg« og fremhæver et kursmål på 136, og at den amerikanske storbank JPMorgan har en »undervægt«-anbefaling og et kursmål på 150 kr. Et lignende synspunkt finder man hos finanshuset ABG, der også har en »sælg«-anbefaling og et kursmål på 161 kr. for Ambu-aktien. Det kan du læse mere om i Anbefaler nu at sælge Ambu-aktien

Læs også: Shortere satser på nyt fald i Ambu efter dramatisk dag

Læs også: Lau Svenssen: Fundamental analyse af danske aktiers kursudvikling i år