Henter kommentarer

Har købt Zealand Pharma-aktien – en verdenskendt er blevet solgt i stedet


Der er blevet skiftet ud i porteføljen.

Det fortæller Millionærklubbens porteføljeforvalter, Lau Svenssen. Han føjet det danske biotekselskab Zealand Pharma til porteføljen.

»Zealand Pharma har med FDA-godkendelsen opnået en vigtig afklaring og dermed kan tage fat på næste trin i selskabets udvikling med start i juni på salg af dasiclugaon under produktnavnet Zegaloque. Med FDA's godkendelse i USA skal der følges op med ansøgninger i EU (EMA) og videre ud i verden, for eksempel Japan. Nødpennen skal primært sælges til type 1 diabetikere, og dermed skal der findes en vej ind i dette marked, som domineres af insulinfabrikanterne Novo Nordisk, Eli Lilly og Sanofi,« forklarer Lau Svenssen.

Læs også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

Det spændende punkt bliver for ham at se Zealand Pharmas evne til at finde en partner – eller flere – i reststen af verden, mens man selv vil klare at markedsføringen i USA. Det er indtil videre hensigten, vurderer Lau Svenssen.

Han fremhæver, at indtjeningen fra dette salg, skal nedbringe Zealand Pharmas cash burn, så det danske biotekselskab får mulighed for at finansiere det næste og afgørende produkt (Glepaglutide; GLP-2 type) mod korttarmssyndrom.

»Jo bedre de kan udnytte det nye produkt økonomisk, des bedre for aktiens kursudvikling. Det er ideen, og jeg satser på et rebound op over de sidste kurstoppe, der har ligget i niveauet 265-295. Ofte kører investorerne træt i ventetiden før en produktgodkendelse, og så opstår der en god chance (med lav risiko) for at komme med ombord, før skuden afgår,« lyder det fra Lau Svenssen.

For at finansiere købet af Zealand Pharma måtte Lau Svenssen imidlertid skifte ud i sin Millionærklubben-portefølje. Lau Svenssen dyster sammen med en række andre porteføljeforvaltere om at få 250.000 kr. til at vokse mest muligt på ét år, og det hører med til forståelsen af udskiftningen.

»Nokia måtte sættes på porten for at få likviditet til købet, og det er et regulært valg mellem to heste. Zealand Pharma burde få mulighed for at løbe hurtigere end Nokia, som er langt større og i gang med en voldsom slankekur,« forklarer Lau Svenssen, der peger på, at den finske elektronikgigant har lagt op til at skære 10-20 pct. i personalestaben.

Du kan klikke på de enkelte aktier ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for en række selskaber i sundhedssektoren. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Læs også: Chefstrateg: Derfor kan bankaktierne blive attraktive

Læs også: Opsigtsvækkende udvikling – pengene fosser ud af magtfuld tech-fond