Henter kommentarer

Opsigtsvækkende udvikling - pengene fosser ud af magtfuld tech-fond


Torsdag oplevede den kendte teknologifond 'Ark Innovation ETF' sin næststørste strøm af penge ud af fonden.

Mere end 394 mio. dollar væltede ud af Wall Street- teknologifonden 'Ark Innovation ETF' torsdag, viser Bloomberg-data. Den opsigtsvækkende pengestrøm torsdag er kun overgået af den bevægelse, man oplevede 23. februar 2021. Her blev der på én dag trukket 465 mio. dollar ud af fonden.

Der er tale om kapitalforvalteren Ark Invests flagskib, der med porteføljeforvalteren Cathie Wood i spidsen, har satset på især teknologiaktier. Kapitalforvalteren har særligt satset på aktier i selskaber, som Cathie Wood mener har evnen til at disrupte deres respektive brancher. Hendes tilgang til investeringsområdet menes at have dannet skole for de mange nye investorer, der lægger mindre vægt på traditionel værdiansættelse.

Det var en strategi, der sikrede Ark Invest et imponerende afkast på 150 pct. i 2020. Til sammenligning steg det teknologitunge Nasdaq-indeks 44 pct. i samme periode. Kapitalforvalterens opnåede de imponerende tal takket være visse nøgleaktier, der fløj i vejret under coronakrisen. Det var eksempelvis bilproducenten Tesla, streaming-selskabet Roku og Square, der har specialiseret sig i betalingsløsninger.

Læs også: Aktiestrateg om Wall Street-stjerne: 'Det råber til himlen'

Den voldsomme strøm af penge, der fossede ud af den kendte tech-fond, skal dog ses i lyset af, at pengene væltede ind i fonden i anden uge af marts. Her blev der alene tirsdag 9. marts skudt 431 mio. dollar ind i fonden. I øjeblikket udgør Tesla, Square, Teladoc Health og Roku de tungeste positioner i tech-fonden.

Teknologiaktierne har imidlertid været under et massivt pres i takt med, at investorer i stigende grad er begyndt at fokusere på stigende inflation og med den risikoen for højere renter. Årsagen er, at vækstaktierne bliver ekstra presset af de stigende renter, der medfører højere såkaldte diskonteringsrenter og dermed en lavere nutidsværdi.

Siden 12. februar er 'Ark Innovation ETF'en nede med næsten 27 pct., mens det teknologitunge Nasdaq-indekset til sammenligning er nede med knap 8 pct. Det brede, amerikanske S&P 500-indeks er faldet 1 pct., mens Dow Jones-indekset omvendt er steget med næsten 8 pct. i samme periode.

Læs også: Amerikansk investorstjerne har redefineret Wall Street: 'Vi er i en situation, hvor det godt kan blive dramatisk'

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne