Henter kommentarer

Her er priserne på himmelflugt – og det bliver kun værre


Hvis du har planer om at slå dig ned i et flysæde og rejse væk til sommer, så forbered dig på, at den fornøjelse nok bliver dyrere end normalt.

Priser på flybilletter stiger over en bred kam, og zoomer man ind på rejser indenfor Europas grænser i den populære juli måned, så ser det stejlt ud.

Alene den seneste uge er billetpriserne for de rejser steget med hele 15 procent.

Det viser tal, som rejsesøgemaskinen Momondo har trukket for Euroinvestor.

Flyselskabet Norwegian har ingen tal, der viser deres prisudvikling. Men krigen i Ukraine har banket oliepriserne i vejret, og det udfordrer flyselskabet.

Læs også: Ser kæmpe potentiale i robot-aktier

»Det er en udfordring for os, at oliepriserne stiger. Det er noget, vi arbejder på at gøre noget ved. Men i sidste ende er der to til at betale – flyselskaber eller passagerer,« lyder det fra Norwegians nordiske kommunikationschef, Andreas Hjørnholm.

Lavprisselskabet sluger dog nogle af de stigende udgifter til brændstof selv, oplyser kommunikationschefen, fordi flyselskaber kæmper hårdt om passagerer.

Fra Momomdos stol tyder det på, at billetpriser kan stige yderligere, fordi rejselysten ser ud til at være større end før coronapandemien.

De seneste dage har 20 procent flere været inde og snuse til rejser på deres platform, når man sammenligner med samme tid i 2019.

»Med den øgede søgeinteresse på flybilletter, vi ser lige nu, forventer vi, at priserne kan stige yderligere de næste par måneder,« skriver Momondo.

For sommerferierejser i Europa er det især i ugerne 22-26, lige op til årets sommerferie, at priserne plejer at stige, lyder det.

Flyselskabet SAS har ikke sat deres priser op som en direkte konsekvens af krigen i Ukraine, oplyser de til Euroinvestor. Men de har en »dynamisk prissætning«, og når deres omkostninger går op, må selskabet tilpasse sig, lyder det.

Læs også: Maersk Drilling møder modstand hos myndighed

Læs også: Populære aktier kan stå over for ny nedtur