Henter kommentarer

Her har flest kunder en aktiesparekonto


Udbredelsen af aktiesparekontoen er langt væk det forventede, men hos den danske investeringsbank Saxo Bank har man oplevet en stor vækst i antallet af kunder med den nye opsparingsform.

Det skriver Finans, der har talt med nordisk direktør i Saxo Bank, Johannes Rovsing.

»I Saxo Bank har vi fået rigtig mange nye kunder det seneste år, og mange af dem har også oprettet en aktiesparekonto. Vi gør også en del ud af at fortælle om aktiesparekontoen både i markedsføringsmateriale og overfor vores eksisterende kunder,« siger han til avisen.

Forventningen i 2019, da aktiesparekontoen blev introduceret, var at 900.000 danskere ville gøre brug af ordningen. Ved udgangen af 2020 havde 152.000 danskere en aktiesparekonto.

Læs også: Hvad er en aktiesparekonto?

I går onsdag kunne Finans Danmark fortælle, at blot to ud af ti danskere kender til aktiesparekontoen. Læs mere om det her.

Som indehaver af en aktiesparekonto bliver man hvert år lagerbeskattet 17 pct. af ens afkast. Afkastet består af udbytte samt realiserede og urealiserede kursgevinster og kurstab. Lagerbeskatning betyder, at man betaler skat af ens afkast, uanset om man har solgt aktier eller ej.

Dermed adskiller en aktiesparekonto sig fra et traditionelt depot, da man der først bliver beskattet, når man har realiseret sin gevinst – altså når man for eksempel har solgt en aktie.

Læs også: Saxo Bank: Europæiske aktier kan stå overfor stærkt comeback

Læs også: Den ultimative guide: Her er sommerferiens skjulte gebyrer