Henter kommentarer

Her ser strategen de næste aktieafkast


Inflationen har overrasket positivt, og en voldsom recession er ikke umiddelbart i sigte.

Det har fået Nordeas aktiestrateger til at overvægte aktier fremfor obligationer i investeringsstrategien til bankens kunder, der hver måned bliver revurderet.

Sådan lyder det fra Nordeas seniorstrateg Simon Kristiansen i dagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben.

»Vi anbefaler nu, at man hæver aktieandelen, så den hedder 55 pct. mod 45 pct. obligationer,« siger han og tilføjer:

»Det er en ændring, vi har foretaget på grund af den ændring vi ser i markedet i øjeblikket, og skal jeg kort forklare rationalet bag, er det delvist præget af det økonomiske syn, der er blevet bedre.«

Det er vigtigt for seniorstrategen at understrege, at økonomien ikke er i en pludselig opstået bedring, men at tingene ikke står helt så slemt til, som flere eksperter forudså for måneder tilbage.

»Det er vigtigt at pointere, at det er sådan en blød landing. Det ikke fordi økonomien bunder i morgen, og det er huhej gode tider. Der kommer til at være en økonomisk afmatning, men det er en afmatning, der sker i et tempo, at folk over en bred kam ikke mister sit arbejde.«

Trods banken nu mener, at aktiemarkedet er værd at befinde sig i, er banken neutral, når det drejer sig om sektorer.

Men skal seniorstrategen alligevel pege på, hvor han ser, at aktiemarkedet i den kommende tid særligt vil genere afkast, falder valget på råvarer- og industrisektoren.

»Når man ligger en investerinsgstrategi, er det hele en samlet enhed, og har man en overvægt at aktier, har man en tiltro til, at tingene nok skal gå. Man er lidt mere risikovillig, som kommer til at skinne igennem på sektorniveau på et tidspunkt, og så bliver det lidt mere cykliske aktier, og så kunne det være industri, man begyndte at bevæge sig ud i,« siger han og fortsætter:

»Det kunne også være råvarer, selvom der stadig er lidt usikkerhed om, hvor den lander. Men jeg tror, industri kunne være næste ting, vi begynder at kigge på.«

Hvor aktierne ender inden årsskiftet, er svært at spå om for strategen. 

»Men kigger vi ind i de næste 12 måneder er det oppe i sådan noget 5-15 pct. Jeg ved godt, det er et stort spænd, men der er også meget usikkerhed,« siger Simon Kristiansen.

Læs også: 'Kærkommen håndsrækning' til Vestas

Læs også: Hård dom til Ørsted: 'Der er ingen kortsigtede løsninger'