Henter kommentarer

Indtjeningsfesten fortsætter hos Mærsk


I første kvartal 2022 havde den danske rederimastodont A.P. Møller - Mærsk den største indtjening nogensinde.

Omsætningen steg 55 pct., mens indtjeningen blev mere end fordoblet i forhold til samme periode i 2021. Det oplyser den danske børskæmpe onsdag morgen, efter man har fremlagt tal for udviklingen i første kvartal 2022.

Mærsk understreger, at der er tale om et usædvanligt forretningsmiljø med vedvarende flaskehalse samt usikkerhed på grund af Ruslands invasion af Ukraine.

Læs også: Milliardforvalter om dansk børskæmpe: 'Langt bedre end ventet'

Mærsk opnåede en driftsindtjening (EBITDA) på 9,1 mia. dollar, hvilket svarer til en stigning på 5,1 mia. dollar i forhold til samme periode sidste år, hvor den lød på 4 mia. dollar. Selv om det er alle dele af forretningen, der går frem, så er det især de højere fragtrater, der hamrer indtjeningen i vejret.

Omsætningen banker også op. Omsætningen landede i første kvartal på 19,3 mia. dollar, hvilket svarer til en stigning på 6,9 mia. dollar i forhold til samme periode sidste år.

Der er da også tilfredshed at spore hos rederimastodonten Mærsk.

»I årets første kvartal leverede vi den største indtjening nogensinde i A.P. Møller – Mærsk med solid fremgang på tværs af forretningen i Ocean, Logistik og Terminaler. Den øgede indtjening er især drevet af stigende fragtrater og væksten i kundekontrakter,« lyder det fra administrerende direktør, Søren Skou, der fortsætter:

»Vi har demonstreret, at vi er i stand til at hjælpe kunderne med deres samlede logistikbehov i en tid, hvor de globale forsyningskæder fortsat er under pres. Vores logistikforretning oplever stor efterspørgsel på tværs af alle produkter og services og kan for femte kvartal i træk berette om organisk vækst på over 30 pct. Samtidig leverer APM Terminals det bedste kvartalsresultat nogensinde.«

Læs også: Pensionsgigant: Det skal du have i porteføljen for at klare en stor nedtur

Læs også: Pandora har lukket af for Rusland - så hårdt er de ramt