Henter kommentarer

Investering i vand-aktier? Det bør du huske


Foto: VICKIE FLORES
Vis mere

Hvis du skal investere i vand, så er der særligt to interessante veje ind.

Det vurderer Saxo Banks aktiestrateg Peter Garnry om det livsvigtige element i tirsdagens udgave af Millionærklubben. En af udfordringerne ved vand-investeringer er, at der ofte er tale om offentlig infrastruktur, og de steder, hvor du kan købe dig ind i private vandværker, så er der tale om selskaber, der er 'hårdt reguleret'.

Hvis man skal investere i vand, så er der to interessante områder, påpeger Peter Garnry. Det ene er alt inden for komponenter, som får vandværker til at fungere. Ligesom inden for solcelle- og vindindustrien, så gælder det ofte, at de mest profitable selskaber ikke er dem, der er sidst i værdikæden, men dem, der er i midten af værdikæden, og som leverer teknisk komplicerede komponenter og løsninger, forklarer han.

Et andet interessant område inden for vandinvestering er spillere inden for afsaltningsteknologi, fordi vi er ved at udtømme vores grundvandsressourcer i mange dele af verden, forklarer aktiestrategen. Det gælder eksempelvis Sydafrika, Chile og Californien, forklarer han.

»Det interessante ved afsaltningsteknologi er, at det vil blive anvendt i de områder, hvor den marginale købevillighed er absolut størst. Hvis du først har udtømt dine grundvandsreserver, så er du presset, fordi vand er forudsætning for liv. Det vil sige, at Californien, Sydafrika og Chile har en meget høj betalingsvillighed for ekstra vand, når du først når det punkt. Det er derfor, at afsaltningsteknologi kommer i spil, selv om det er dyrt. Det gør, at de selskaber, der sælger de her løsninger, kan tage en højere pris, fordi områderne er desperate efter vand,« udtaler Peter Garnry i podcasten.

Læs også: Sydbank om Chr. Hansen: Er blevet offer for sin egen succes

Læs også: Tror du, at det danske aktiemarked har toppet? Det mener momentuminvestoren