Henter kommentarer

| Opdateret

Tror du, at det danske aktiemarked har toppet? Det mener momentuminvestoren


 
I videoen kan du se mere om C25-indekset
Vis mere

Når det kommer til momentum, så er det danske aktiemarked det stærkeste marked i verden - vi overgår eksempelvis det svenske aktiemarkedet.

Det mener René Engell, der er porteføljeforvalter i investeringsforeningen Falcon Invest, ifølge Børsen. Her er fokus på momentuminvestering, der handler om at købe og beholde vinder-aktierne, mens man omvendt forsøger at sælge eller undgå aktierne, der falder.

»Aktiemarkedet i Danmark er præget af kraftige kursstigninger, og der er mange. Hvis man gætter på, at markedet har toppet, fordi det er i rekordniveau, vil jeg omvendt sige, at der findes ikke noget, der karakteriserer et stærkere marked, end at der bliver skabt nye toppe. Nye kurstoppe er ikke nødvendigvis et faresignal. Vi ser flere aktier og markeder nå nye toppe. Det er meget stærkt,« siger René Engell til avisen.

Han har tidligere forklaret over for Euroinvestor, at noget af det, man som investor skal have for øje, er, at vi som investorer holder fast i vores tab for længe, mens vi omvendt er alt for hurtige til at tage vores profit. Det betyder i praksis, at vi går glip af afkast.

Årsagen er, at de aktier, som har gjort det bedst, har tendens til at klare sig endnu bedre end dem, der har gjort det dårligst.

Ud fra et porteføljesynspunkt gælder det dog om, at man ikke skal fravælge en momentum-strategi eller en value-strategi. De supplerer nemlig hinanden og har ifølge ham givet et påvist merafkast over tid, lød det dengang.

»En momentuminvestor er en, som kan se igennem den kortsigtede pessimisme, der opstår i forbindelse med en virksomheds forbedrede fundamentale nøgletal. Valueinvestorer gør det modsatte - de ser igennem den kortsigtede pessimisme, der opstår i forbindelse med en virksomheds forværrede fundamentale nøgletal. De her to faktorer er meget forskellige og performer typisk på forskellige tidspunkter, og derfor passer de rigtig, rigtig godt sammen i en portefølje,« udtalte René Engell, da han var med i Millionærklubben tidligere på året.

Value-investering handler om at finde aktier, der på de finansielle nøgletal er lavt prissatte ud fra en forventning om, at kursen vil stige. Du kan læse mere om valueinvestering her.

Læs også: Investeringsbank: Han kan styrke asiatiske tech-aktier

Læs også: Storbanks pessimist ændrer holdning: Det ser han i S&P 500 nu