Henter kommentarer

Investeringsbank om Kahoot: Nogle tal var svagere end forventet


Kahoot-aktien er onsdag blevet kastet ud i sit største fald i løbet af de sidste otte måneder.

Aktien er i skrivende stund nede med mere end 23 pct. Det sker efter, at det norske software-selskab, der står bag en quiz- og læringsapp, er kommet med friske kvartalstal. Markedet har dog kvitteret ved at sende Kahoot-aktien ned med mere end 20 pct. Finanshuset DNB kalder ifølge Bloomberg News de nye tal for »svage.«

Investeringsbanken henviser ifølge mediet til, at antallet af nye brugere og den organiske vækst i nye abonnenter var »betydeligt lavere end forventet.« Kahoot sikrede sig til 933.000 betalende abonnenter i det forgangne kvartal, påpeger man hos Finansavisen.

Kahoot har samtidig selv løftet sin guidance for antallet af betalende abonnenter for 2021 fra 1 million til 1,1 million kunder. Kahoot formåede imidlertid heller ikke at indfri forventningerne til de fakturerede indtægter for første halvår, lyder det hos Bloomberg. De fakturerede indtægter steg i perioden til 39,6 mio. dollar i første halvdel af året. Det svarer til en stigning på 147 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Kahoot-aktien er til nede med mere end 52 pct. de sidste tre måneder.

Hos onlinemægleren Nordnet lyder det, at Kahoot har flere end 10.000 danskere registreret som aktionærer i Kahoot.

Læs også: Nordnet om massivt fald: 'Nogle er blevet nervøse – andre har fået nok'

Læs også: Nordnet til investorerne: Aktieuro er en mulighed – forbered dig