Henter kommentarer

Investeringsdirektør: Hård modvind understreger én regel til investorer


Det gør ondt i øjnene at kigge på afkastet af ens investeringer dette år, og nedturen understreger vigtigheden af, at man som investor tænker langsigtet.

Det pointerer Finans Danmark i en ny analyse, hvor de har kigget nærmere på udviklingen i aktie-, obligations- og blandede fonde.

Obligations- og aktiefondene har det til fælles, at årets første halvdel har været det værste af sin slags i dette århundrede – når man måler på afkast.

Samtidig er aktiefondene styret ned med 14,5 procent, hvilket dog er småting i forhold til finanskrisen, hvor nogle fonde blev skrællet ned med 40 procent

Men tiden heler alle sår, og den hårde medfart kan man gardere sig i mod, hvis man tænker langsigtet, påpeger Finans Danmark.

Brancheorganisationen har beregnet, at hvis man i år 2000 kastede penge ud i markedet med en konstant tidshorisont på henholdsvis 1, 3, 7 eller 10 år, så ville man med den tiårige investeringshorisont ikke have haft negativt afkast uanset, om man investerede i fondene med aktier, obligationer eller den blandede slags.

For blandede fonde eller obligationsfonde forsvinder det negative afkast allerede efter syv år. Her er den mulige gevinst dog heller ikke så stor som ved aktiefondene.

Uanset hvad, så understreger de finansielle markeders nedtur i år, at man som investor altså bør tænke langsigtet, fremhæver Birgitte Søgaard Holm, direktør for Investering og Opsparing i Finans Danmark.

»Et af de første råd, man får, når man begynder at investere, er at man skal sørge for at sprede sin risiko på tværs af investeringsstrategier og aktivklasser,« udtaler hun i forbindelse med analysen og tilføjer:

»Men i den nuværende situation, hvor næsten alle fondstyper har fulgtes nedad, er det afgørende også at have sin investeringshorisont for øje. Hvis man investerer langsigtet, er afkastet historisk meget mindre volatilt, og sandsynligheden for at opleve store tab er meget mindre end med en kort tidshorisont.«

Kilde: Finans Danmark Vis mere

Læs også: Populær kryptoplatform smider håndklædet i ringen

Læs også: Jyske Bank køber stor luns af ejendomsmæglerkæde