Henter kommentarer

Investorer om C25-akties kapitaludvidelse: 'Den er hård'


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig afkast. Dem kan du se mere om her.
Vis mere

GN Store Nord har længe kæmpet med gæld efter opkøbet af Steelseries, hvilket nu er ført til, at de vil rejse 7 mia. kr. ved at udstede nye aktier, oplyser C25-selskabet i en pressemeddelelse onsdag aften.

Men for at det kan lade sig gøre, så skal det først godkendes ved generalforsamlingen den 15. marts, og det er langt fra sikkert, at det vil blive godkendt, lyder det fra en række investorer som Børsen har snakket med.

Læ også: Slagtet C25-selskab vil rejse milliardkapital

»GN-aktien er steget meget fra bunden, så det er et godt tidspunkt for dem at gøre det på. Men for aktionærerne et det her en udvanding på næsten 30 pct. Den er hård. Men til gengæld kommer gælden jo også ned,« siger Peter Bækgaard, tidligere børsmægler og privatinvestor, til Børsen.

Tidligere her på Euroinvestor har vi skrevet om, hvordan GN har været plaget af en stor gæld efter opkøbet af høreapparatproducenten, Steelseries.

Det har også fået flere analytikere til at pege på, at et opkøb af GN ville være en god mulighed.

Flere har også peget på, at en oplagt køber til GN kunne være Demant. I efteråret kom en ny storaktionær nemlig ind i GN med over 10 pct. af ejerskabet i form af konkurrenten Demants hovedejer William Demant Invest.

Læs også: Hammeren er faldet: Disse boligejere får højeste rente i mere end et årti

Læs også: Lau Svenssen om C25-gigant: 'Det bliver helt forfærdeligt i år'