Henter kommentarer

Jyske Bank anbefaler ikke længere køb af dansk folkeaktie


Jyske Bank anbefaler ikke længere at købe Vestas-aktien.

Vestas-aktien har været på himmelflugt de seneste tre måneder, hvor aktien er steget med over 42 pct., og det nye kursniveau har fået Jyske Bank til at genoverveje deres holdning til aktien.

Banken sænker anbefalingen på Vestas-aktien fra 'køb' til 'hold'. Jyske Bank ser dog stadig muligheder på langt sigt.

Læs også: Millionærklubbens forvaltere: Her kunne man købe op

»En lille skuffelse i prisen pr. MW eller eventuelle kommentarer omkring træghed i godkendelsesprocessen og tilbageholdenhed blandt kunderne kan give anledning til bekymringer i markedet. Som følge heraf sænkes anbefalingen til Hold forud for regnskabet. Mens vi fortsat ser Vestas som en langsigtet attraktiv investering, der bør nyde godt af et øget fokus på vedvarende energi er der på kort sigt udsigt til et volumenfald i 2023,« skriver Jyske Bank i en analyse.

Skulle der komme kursfald, kan det dog være en god mulighed for investorerne, vurderer banken.

»Vi vurderer, at man vil kunne samle aktien op på lavere niveauer, også set i lyset af vores forventninger om, at aktiemarkedet ikke har set bunden endnu. Vi vil derfor benytte den seneste tids kursstigninger til at lette os lidt i aktien,« skriver Jyske Bank.

Læs også: C25-selskab falder efter nye tal

Banken ser dog stadig gode muligheder for Vestas i 2023.

»Vi ser fortsat mulighed for en markant bedring i ordreindgangen i 2023. Meget afhænger dog af USA og timingen af de nye guidelines, men når først de sidste brikker er på plads, bør der være åbnet op for et markant løft i installationsniveauet, der meget vel kan overstige 13 GW om året. Dette er understøttet af, at mange kunder i øjeblikket har travlt med at sikre sig kapacitet for 2024 og fremefter, hvor Vestas står godt positioneret som følge af deres lokale produktionssetup i USA. Vi ser derfor mulighed for en markant stigning i ordreindgangen i 2023,« skriver Jyske Bank.

Sydbank meddeler, at de beholder deres købsanbefaling på Vestas-aktien, som fredag formiddag handles til en kurs på omkring 202 kr.

Læs også: Bankdirektør: Renten skal højere op, end I forventer

Læs også: Storbank anbefaler denne aktie: 'Kursfaldet er en attraktiv mulighed'