Henter kommentarer

Bankdirektør: Renten skal højere op, end I forventer


Renten skal sættes højere op end de 5 procent, som den amerikanske centralbank selv regner med.

Det mener topchefen i den amerikanske storbank JPMorgan, Jamie Dimon, skriver CNBC.

Federal Reserve har i sine seneste prognoser bebudet, at de ser renten springe op i 5,1 procent. Efter det punkt forventer centralbanken at stoppe sine renteløft.

Læs også: Bankdirektør: Renten skal højere op, end I forventer

Men Jamie Dimon vurderer, at renten skal højere op end det:

»Jeg tror faktisk, at renterne sandsynligvis vil gå højere end 5 % ... fordi jeg tror, ​​der er en masse underliggende inflation, som ikke vil gå væk så hurtigt,« lyder det fra Jamie Dimon til CNBC.

Federal Reserve har syv gange i det forgangne år hævet sin styringsrente, så den nu ligger i spændet 4,25 procent til 4,5 procent. Løftene sker for at bekæmpe inflationen, der ligger skyhøjt.

Imidlertid har de amerikanske inflationstal for december måned sparket liv i håbet om, at centralbankens rentespring snart kan blive fortid. Inflationstallet faldt nemlig ned på 6,5 procent i årets sidste måned.

Læs også: Storbank anbefaler denne aktie: 'Kursfaldet er en attraktiv mulighed'

Jamie Dimon mener dog, at det seneste fald i inflationen skyldes »midlertidige faktorer« såsom et fald i oliepriserne og en roligere kinesisk økonomi som følge af coronapandemien.

»Vi har haft fordelen af ​​Kinas opbremsning, fordelen ved, at oliepriserne falder en lille smule. Jeg tror, ​​at oliepriserne sandsynligvis vil stige de næste 10 år ... Kina vil ikke længere være deflationært,« siger Dimon ifølge CNBC.

Topchefen vurderer, at renten skal op i 6 procent, hvis USA stryger ind i en mild recession.

Læs også: Advarer investorer: Forude venter en ubehagelig fase

Læs også: Milliarderne ruller ind hos Ørsted - det venter energigiganten af 2023