Henter kommentarer

Jyske Bank: C25-aktie er et 'yderst attraktivt køb' til den her pris


Aktien i en af Danmarks største og mest kendte virksomheder er særlig attraktiv på dette niveau.

Det vurderer Jyske Bank, der har zommet ind på selskaberne i det danske børslandskab.

Det drejer sig om aktien i høreapparatselskabet Demant, der er en del af det toneangivende danske aktieindeks - C25-indekset. Indekset består af de 25 største og mest populære aktier.

Læs også: Børshus: Dansk biotekaktie kan stige 35 pct.

Et opsigtsvækkende kursfald har sendt Demant-aktien ned i et attraktivt niveau, forklarer bankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg, Michelle Nørgaard i et analysenotat.

»Vi ser [...] Demant som et yderst attraktivt køb på nuværende niveauer,« påpeger de og fortsætter:

»Prissætningen ser således gunstig ud, vel og mærke hvis høreapparatmarkedet ikke bryder sammen, hvilket intet for indeværende tyder på.«

»Salget af høreapparater har således historisk været relativt modstandsdygtig overfor en økonomisk afmatning. Selv under finanskrisen i 2008 holdt volumenvæksten sig oppe på 1 pct., efterfulgt af en acceleration i væksten i 2009,« uddyber de.

Læs også: USA's største bank: Novo Nordisk-aktien er mere værd

Stategerne er derfor overbevist om det langsigtede vækstpotentiale for Demant, hvilket ikke mindst skyldes, at høreapparatmarkedet historisk har vist en stabil volumenvækst på 4-6 pct om året.

Demant er for dem at se et veldrevet selskab, der står godt positioneret til at drage fordel af et stigende behov for høreapparater.

»Væksten er kommet lidt ned i gear grundet den øgede makroøkonomiske modvind, men tror man på, at væksten vender tilbage til den normale run-rate på 4-6 pct. er der massivt upside at hente i Demant-aktien hen over det næste år,« lyder det fra strategerne.

Læs også: Muligt børseventyr kollapser: Nu kritiserer eksperter særligt forhold

»Antager man således lidt forsigtigt, at Demant vil være i stand til at generere en omsætningsvækst på 2- 5 pct. om året frem mod 2025 og en EBIT-margin på 17,5-18,5 pct., viser vores beregninger et upside på mere end 25 pct., vel og mærke baseret på en EV/EBITDA multipel på 15,2x«

Demant-aktien er samtidig billigere, end den historisk har været. Demant-aktien har til sammenligning handlet til et 10-årigt historisk gennemsnit på 16,8x, påpeger strategerne.

Demant-aktien er faldet op mod 42 pct. i løbet af 2022.

Læs også: Novo-aktien har købsanbefalinger på stribe

Læs også: Lille dansk selskab i rekord - fortsætter kursen mod hovedbørsen