Henter kommentarer

Jyske Bank: Investorerne flygter ind i disse aktier


Investorerne søger tilflugt i value-aktierne.

Det påpeger Jyske Bank efter det teknologitunge Nasdaq-indeks torsdag faldt 2,5 pct.

Her hæfter man sig ved, at investorer i høj grad har haft travlt med at købe value-aktier i år. En value-aktie er en billigt prisfastsat aktie. Det er både i forhold til de fundamentale værdier i det bagvedliggende selskab, men også sammenlignet med det øvrige marked.

Læs også: Insidere køber massivt op i lille dansk aktie

Siden chefen for den amerikanske centralbank, Jerome Powell, lagde formuleringen »midlertidig inflation« i graven, har valueaktierne været investorernes foretrukne investering,« påpeger Jyske Bank.

Den udlægning er Simon Kristiansen, der er senior investeringsstrateg hos Nordeas Asset & Wealth Management, enig i.

»Vækstsektorer som IT og medicinal har startet 2022 på en dårlig fod, mens de lavere værdisatte sektorer som energi og finans er 2022 store vindere indtil videre,« forklarer han.

Læs også: Kursbombe lurer under dansk aktie

Rotationen ind i traditionelle value-sektorer som energi og finans kommer som konsekvens af, at den amerikanske centralbank har advaret om, at yderligere rentestigninger kan komme på bordet, hvis inflationen overrasker, og omikron-varianten er en mindre trussel mod den globale vækst end tidligere antaget.

»Det har fået investorerne til at fravælge vækst og kvalitet, og i stedet fokusere på virksomheder blandt energi og finans, der i højere grad vil drage nytte af et økonomisk opsving,« forklarer han.

Det brede S&P 500-indeks faldt 1,4 pct, mens Dow Jones-indekset endte 0,5 pct. lavere torsdag. Kursfaldene skyldes, at den amerikanske centralbank - Federal Reserve - kan hæve renterne tidligere eller i et højere tempo end tidligere ventet.

Siden sidste uge er det budskab blevet bekræftet af række topfolk fra centralbanken, påpeger MarketWire. Det er sket via meldinger fra blandt andre Fed-chefen, Jerome Powell, og den kommende vicechef Lael Brainard.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Sydbank: Aktien er faldet en del, men er stadig ikke billig

Læs også: Kapitalforvalter: Du bør finde aktier med denne evne