Henter kommentarer

Kapitalforvalter: Du bør finde aktier med denne evne


Investorer bør gå på jagt efter selskaber, der har et særligt karaktertræk.

Der er en af konsekvenserne af stigende inflation, lyder det fra analysechef Francesco Curto fra kapitalforvalteren DWS, ifølge CNBC. Inflation dækker over scenariet, hvor vi oplever generelle prisstigninger på hverdagens almindelige forbrugsgoder i samfundet.

Læs også: Opløftende prognose fra verdens største chipproducent trækker europæiske aktier op

Den udvikling kan ramme visse selskaber i din portefølje, hvis selskabet har svært ved at sende regningen for dyrere råvarer videre til kunderne. Derfor bør investorer lede efter selskaber, der har såkaldt pricing power, lyder rådet.

»Jeg mener, at måden, man skal navigere i et inflations-marked er at se efter selskaber, der har en høj grad af pricing power,« udtaler Francesco Curto.

En høj grad af pricing power indebærer, at virksomheden kan hæve prisen eller hælde ekstra omkostninger over på kunderne, uden at produkterne bliver så dyre, at efterspørgslen knækker.

Læs også: Satser massivt på Jyske Bank - tror kursen kan ramme 500 kr.

Han påpeger, at nogle teknologiselskaber har en høj grad af pricing power, men for nogle af selskaberne er værdisætningen så høj, at det for ham at se er ufornuftigt at investere i dem på disse niveauer.

At pricing power er vigtig er ikke et synspunkt, som analysechefen står alene med. En lignende pointe har aktiechef Kurt Kara fra den danske kapitalforvalter Maj Invest tidligere påpeget i et interview med Euroinvestor.

»Det sidste, du skal eje, er selskaber, der ikke kan hæve priserne på deres produkter,« udtalte han i den forbindelse og uddybede:

»Nogle selskaber kan ikke hæve priserne - for eksempel på grund af politisk regulering - og deres indtjening bliver meget stillestående. De betaler måske lidt udbytte, men når priserne stiger i økonomien, bliver de ramt.« Det kan du læse mere om her.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Aktiestrateg: Undgå disse aktier, hvis du vil skærme dig mod rentestigninger

Læs også: Kendt investor overrasker: Det udgør halvdelen af porteføljen