Henter kommentarer

Jyske Bank: Vi er midt i det første energichok


 
Det er vigtigt at kende til aktiemarkedets sektorer, for det kan ende med at sikre dig afkast. Dem kan du se mere om her.
Vis mere

Vi er i gang med at opleve det første energichok på vejen i den grønne omstilling.

Sådan lyder det fra Jyske Bank i en kommentar onsdag morgen. Det sker efter, at de europæiske naturgaspriser tirsdag forsatte op, og banken fremæver, at prisen nu er seksdoblet siden før covid 19-pandemien.

»Realøkonomien og de finansielle markeder er i fuld gang med at gennemleve det første energichok på vejen mod en grøn omstilling,« lyder det fra banken.

Jyske Bank hæfter sig ved, at Det Internationale Energiagentur afviser, at de »eksploderende »energipriser skyldes skiftet i den grønne omstilling.

»Mens mange faktorer spiller ind, så er det også et faktum, at en grøn omstilling til vejrafhængige energikilder (vind, sol & vand) gør os følsomme over for periodisk manglende vind og lave vandreservoirer… som vi præcist nu er ramt af. Alle bør forberede sig på en dyr energivinter,« lyder det fra banken

Udviklingen rammer også olieprisen på grund af skiftet imellem naturgas og kul og olie. Hos Jyske Bank forventer man, at OPEC+ (Organisationen af Olieeksporterende lande plus allierede, red.) vil øge produktionen »ekstraordinært«, når Brent-olie når op omkring 85 dollar pr. tønde.

Læs også: Lau Svenssen: Tid til aktier i energi

Læs også: Lau Svenssen: Hvor skal olieprisen hen?