Henter kommentarer

Kampen skærpes blandt verdens ultrarige - 7 personer har nu nået 100 milliarder dollar


 

Årets optur på aktiemarkedet sætter sit præg på listen over de 100 rigeste personer i verden som datatjenesten Bloomberg opdaterer. Tech-entreprenørerne dominerer fortsat i toppen, men franskmanden Bernard Arnault haler kraftigt ind efter en stigning på næsten 19 pct. i hans luksusbrand imperie LVMH. De fire anonyme bogstaver står for Louis Vuitton Moët Hennessy og blandt de andre high end brands har selskabet også Christian Dior, Bulgari, Kenzo og mange flere.

Ifølge Bloomberg er Bernard Arnaults formue steget 24,9 mia. dollar i år til nu 139,4 mia. dollar - det svarer til den nette sum af 867 mia. kr. Bernard Arnault er i øvrigt suverænt den rigeste mand i Europa. To gange tidligere har franskmanden, om end i meget kort periode, ligefrem været verdens rigeste og har dermed kortvarigt henvist Amazon-stifteren Jeff Bezos til andenpladsen.

Franskmanden er tæt på at overgå Bill Gates og overtage andenpladsen. Microsoft har ellers haft et fremragende 2021 med en stigning på ca. 15 pct. Amazon er til sammenligning kun steget 2,3 pct., men det ændrer ikke på, at Jeff Bezo i dag er nummer 1 med 194,6 mia. dollar og Tesla-stifteren nummer 2 med 187,4 mia. dollar.

Mark Zuckerberg er helt suveræn den rigeste person under 40 år i verden med sin formue på 113,1 mia. dollar. Herefter følger Google-medstifter med 102,5 mia. dollar.

Larry Page er til gengæld skarpt forfulgt af investorlegenden Warren Buffett, der forøget sin formue med 13,8 mia. dollar til 101,5 mia. dollar. Det store skifte fra fokus på vækstaktier til valueaktier har været med til at løfte Warren Buffett investeringskonglemorat med over 15 pct. i år.

Læs også: Lau Svenssen: Vil det brede marked udvikle sig bedre end C25?

Læs også: Bitcoins energiforbrug kan føre til stramninger i kryptomarkedet