Henter kommentarer

Bitcoins energiforbrug kan føre til stramninger i kryptomarkedet


Bitcoins energiforbrug er steget 66 gange siden slutningen af 2015, og er nu så højt, at det lægger pres på lovgiverne i USA og Kina om at stramme op, skriver Finans på baggrund af et notat fra den amerikanske storbank Citi.

Ifølge banken kan udviklingen føre til, at lovgivere hæver beskatningen af visse bitcoinvirksomheder samt øger overvågningen af hele krytomarkedet.

»Energiforbruget i den globale udvinding af bitcoin har nu passeret forbruget i flere mellemstore økonomier. Det bliver kun værre i takt med, at værdien af bitcoin stiger,« skriver Aakash Doshi og andre analytikere i et notat ifølge Finans.

Bitcoins energiforbrug er omkring 15 pct. højere end energiforbruget i Argentina og Norge i 2019 og 70 pct. højere end Finlands forbrug af energi.

Du kan se kurserne på en lang række forskellige kryptovalutaer hos Euroinvestor her.

Kryptovalutaen bitcoin blev skabt i 2009 af en anonym computerprogrammør eller gruppe, der kaldte sig Satoshi Nakamoto.

De første mange år blev der primært talt om bitcoin i de mere kuriøse eller mørke afkroge af internettet. Blandt andet har valutaen haft ry for at blive brugt til lyssky forretninger, fordi betalingen foregår anonymt.

I dag er historien en helt anden, og bitcoin altså blevet omfavnet af en lang række personer og virksomheder.

Bitcoin er reelt computerfiler, der opbevares i en »digital tegnebog« på en harddisk.

Man behøver ikke købe en helt bitcoin, men kan også handle en lille bid – for eksempel en tusindedel.

De kan bruges som betaling, og alle transaktioner registreres anonymt på en offentligt tilgængelig database kaldet blockchain.

Der findes omkring 18,6 millioner bitcoins. De bliver løbende skabt af avancerede computere, som kræver enorm computerkraft, og der kan maksimalt blive udviklet 21 millioner styk.

Læs også: Disse aktier kommer i vælten i torsdagens handel

Læs også: Stjerneinvestor i massivt sats på kryptovaluta