Henter kommentarer

Kapitalforvalter: Hold fast i de grønne aktier – det gør vi selv


 
Ovenfor kan du få mere at vide om det amerikanske S&P 500-indeks.
Vis mere

2020 var en lang kursfest for en stor del grønne aktier – både i Danmark og udlandet.

Flere analytikere advarede om tegn på bobler blandt grønne aktier, og siden starten af året har de to danske grønne kæmper, Vestas og Ørsted, mistet pusten med henholdsvis 15 pct. og 20 pct.

Men spørger man Brian Kudsk, administrerende direktør i Artha Kapitalforvaltning, er der ingen grund til at give op på sine bæredygtige investeringer.

»Bæredygtige aktier er kommet for at blive, så giv ikke slip, selvom de umiddelbart ser ud til at klare sig dårligere i år. Den grønne omstilling stopper jo ikke,« siger han.

Artha Kapitalforvaltning forvalter mere end 14,5 mia. kr. for 600 velhaverfamilier og har selv haft gode erfaringer med netop bæredygtige investeringer.

Tilbage i oktober 2019 lancerede Artha Kapitalforvaltning sin første bæredygtige fond med navnet Responsible. Sidste år voksede fonden med mere end 1100 pct.

Ud af Artha Kapitalforvaltnings andre fonde venter Brian Kudsk, at netop den bæredygtige på vil klare sig bedst på lang sigt.

»På den lange bane regner vi med, at vores grønne fond vil opleve den største vækst. Samtidig mærker vi en stigende efterspørgsel fra vores kunder efter grønne investeringer,« lyder det fra Brian Kudsk.

Mens det globale MSCI World-indeks er steget med 4,43 pct. i år, er S&P Global Clean Energy-indekset faldet 20,3 pct. Indekset består af 30 virksomheder fra hele verden, der alle på den ene eller anden måde er involveret i bæredygtighed og grøn energi.

Læs også: Lau Svenssen har købt op i udbombet dansk aktie

Læs også: Investeringsstrateg: Derfor skal du købe disse aktier nu