Henter kommentarer

Kapitalforvalter mere skeptisk over for Alm. Brand-aktien


Trods en overvægt af Alm. Brand-aktier i porteføljen er man mere skeptisk over for aktien.

Det påpeger Maj Invests senior porteføljeforvalter Peter Stenholt, der står i spidsen for kapitalforvalterens fond for danske aktier. Det påpeger porteføljeforvalteren i en kommentar fredag, hvor han henviser til, at forsikringskoncernen  Alm. Brands »overraskende« køb af Codan Danmark for 12,6 mia. kr.

»Selv med synergier på ca. 600 mio. kr. virker det som et dyrt køb for et selskab med begrænset M&A-erfaring. Transaktionen øger selskabets andel af det danske skadesforsikringsmarked fra 9 pct. til knap 18 pct. Dermed kontrollerer top 3 mere end 55 pct. af markedet,« lyder det fra Peter Stenholt.

Læs også: Alm. Brand køber Codan for milliardbeløb

Fra et aktionærsynspunkt er opkøbet positivt for konkurrencen i markedet, lyder det fra porteføljeforvalteren. Han fremhæver imidlertid, at opkøbet kræver en kapitaludvidelse på 11,6 mia. kr., svarende til ca. 180 pct. af selskabets nuværende markedsværdi.

»Vi er overvægtet i Alm Brand, men er mere skeptiske på aktien efter opkøbet,« understreger Peter Stenholt, der tilføjer, at» transaktionen [er] positiv for Tryg, som også er overvægtet i porteføljen.«

Alm. Brand-aktien har haft et udfordrende 2021. Siden aktiens kurstop 27. april er kursen faldet mere end 33 pct.

Alm. Brands køb af Codans danske aktiviteter kom frem 11. juni. Det kan du læse mere om i 'Analytikere: Tryg har fået favorabel pris for Codan'

Læs også: Lau Svenssen: Forsikringsfeber for 50 milliarder kroner

Læs også: Alm. Brand-topchef: Codan er et fuldstændig perfekt match