Henter kommentarer

Kinesisk tech-mastodont med vild forudsigelse om Tesla


Teslas glans er falmet blandt nogle investorer, men det er tilsyneladende ikke tilfældet i den enorme IT-investor Tencent.

En af Tencents direktører, David Wallerstein, mener tværtimod, at Tesla vil fortsætte med at sprænge rammerne for, hvad der er muligt teknologisk – også selvom Teslas direktør, Elon Musk, har travlt med sine andre firmaer.

Det skriver CNBC.

Læs også: Storbank anbefaler denne aktie: 'Kursfaldet er en attraktiv mulighed'

»Jeg regner med, at de (Tesla., red.) fortsat vil overraske stort med, hvad de gør med teknologi,« siger Wallerstein, der er direktør for »opdagelser« i Tencent.

Tencent købte 5 procent af aktierne i Tesla tilbage i 2017. Dengang var det ifølge Wallerstein umuligt at sige, om elektriske biler i det hele taget ville vinde frem – og om Tesla ville blive en spiller indenfor området.

Tesla har siden 2017 været i en hæsblæsende udvikling, og aktiekursen er fra januar det år og frem til nu braget i vejret med 660 procent.

Opturen har dog haft en pause det seneste år, hvor der er blevet barberet 60 procent af aktiekursen. Det er sket efter, at Teslas topchef Elon Musk købte det sociale medie Twitter i en kæmpe milliardhandel.

Læs også: Børshus tror opturen vil fortsætte for kraftigt stigende dansk aktie

Opkøbet har fået panderynker frem, fordi Elon Musk har været nødt til at sælge ud af sine Tesla-aktier for at få råd til Twitter. Sideløbende har en tvivl bredt sig om, hvorvidt Elon Musk har for mange bolde i luften og dermed ikke kan drive Tesla fremad.

»Hvis en leder bliver distraheret på tværs af mange virksomheder, er det bestemt svært at fokusere, og Elon har en masse projekter. Jeg synes, de stadig gør et godt stykke arbejde,« sagde Wallerstein.

Tencent holder til i Kina og køber sig ind i teknologiselskaber globalt.

Læs også: Millionærklubbens forvaltere: Her kunne man købe op

Læs også: Jyske Bank anbefaler ikke længere køb af dansk folkeaktie