Henter kommentarer

Kinesiske tech-aktier i kraftigt fald – det kan være forklaringen


Kinesiske teknologiaktier falder markant i børshandlen i Asien fredag morgen.

Det toneangivende Hang Seng Tech Index, der rummer 30 kinesiske tech-selskaber, falder 5,5 pct.. Det sker ifølge Bloomberg News som reaktion på en kommentar fra USA om, at det er »for tidligt« at spekulere i en aftale med Kina, der sikrer, at udvalgte kinesiske selskaber ikke bliver afnoteret fra amerikanske børser.

Læs også: Professionel investor: Disse aktier satser vi på nu

Amerikanske børsmyndigheder har tidligere udpeget fem kinesiske aktier, der risikerede at blive afnoteret, hvis de ikke levede op til visse regulative krav. Det har kun bidraget til den børsstorm, som kinesiske tech-aktier har befundet sig i.

Den kinesiske stat har længe haft blikket skarpt rettet mod teknologisektoren for at sikre, at teknologivirksomhedernes forretningsmodeller samt gøren og laden passede ind. Den hårdere statslige kurs har lagt pres på en lang række teknologiaktier, der er raslet ned på børsen.

Investorer er imidlertid væltet ind i kinesiske tech-aktier igen, efter meldinger om, at Kina vil sørge for stabilitet på aktiemarkedet og støtte op om noteringer af aktier i udlandet.

Læs også: Tech-mastodont er blevet en værdiaktie – alligevel er der ingen købere

Læs også: Svensk storbank: Prisen på dansk aktie er attraktiv – men vent med at handle den