Henter kommentarer

Konkursadvokatens råd: Sådan kan man undgå at investere i skandaleselskaber


 
Hvad er P/E-værdi?
Vis mere

Forstå produktet og stil spørgsmål til selskabet.

Sådan kan man opsummere de råd, som konkursadvokat Morten Bjerregaard har, til dem som overvejer at investere i en mindre virksomhed. Rådene blev givet i onsdagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben, hvor emnet var børsskandaler.

Det første, som konkursadvokaten anbefaler, er, at man forstår hvad virksomheden laver. Han peger på børsskandalen i det danske selskab Meew som et eksempel.

Læs også: Investor lugtede lunten: Undgik stor børsskandale

»Man kan forholde sig til, om produktet giver mening, og om man forstår det. På Meews hjemmeside stod, at de skabte løsninger som servicerer samfundets digitale lag. Det er meget bredt. Den ville jeg nok ikke have gået ind i, fordi jeg ikke forstår produktet,« siger Morten Bjerregaard i Millionærklubben.

Meew var et lille dansk selskab, hvis børsnotering blev aflyst i marts blandt andet efter Euroinvestor, sammen med flere andre danske medier kunne afsløre, at topchefen, Armin Kavousi, havde løjet om sin uddannelse. Læs mere her. Selskabet gik sidenhen konkurs.

Læs også: Finanshus: C25-aktie er mere værd

Udover en opfordring til at sætte sig ind i et selskabs produkt, kommer konkursadvokaten også med et lille tip til, hvor man kan finde noget, der kan hjælpe en lidt på vej, hvis man vil tage kontakt til et mindre selskab, som man overvejer at smide penge i.

»Hvis man står og overvejer en investering, kan man google selskabslovens paragraf 115, og så kan man stille nogle spørgsmål på baggrund af den,« siger Morten Bjerregaard.

Porteføljeforvalter Michael Friis Jørgensen fortalte i onsdagens episode om, hvorfor han fandt selskabet OW Bunker mistænkeligt før virksomhedens store børsskandale i 2014. Læs mere her.

Læs også: 6-procentlånet er åbent igen

Læs også: Trods krisefrygt: Dansk økonomi vokser