Henter kommentarer

Kursklø til tech-giganter - her er årets største tabere


 

Buldrende inflation og højere renter er ren gift for verdens største tech- og vækstselskaber. Højere renter gør nemlig fremtidig indtjening mindre værdifulde i de modeller, der typisk anvendes til værdiansættelse af virksomheder.

Oveni er mange tech-selskaber afhængige af at rejse ny kapital på jævnlig basis og den manøvre kan betyde, at de hotteste vækstaktier havner i en nedadgående spiral, når kurserne falder. De eksisterende aktionærer bliver således mere og mere udvandede, hvis der sælges nye aktier til stadigt lavere priser.

Læs også: Midt i rædselsår har danske investorer ét lyspunkt i amerikanske aktier

På baggrund af data fra finanstjeneste Bloomberg har Euroinvestor samlet de mest faldende aktier i det toneangivende tech-indeks: Nasdaq 100.

Du kan klikke videre på de enkelte aktier på listen og læse mere om selskabernes nøgletal, historisk kursudvikling og forretningsmodel.

10) Zoom Video Communications: -58,30 pct.
9) Netflix: - 59,32 pct.
8) Nvidia: - 59,58 pct.
7) Advanced Micro Devices: - 59,72 pct.
6) Meta Platforms: -60,15 pct.
5) Match Group: -66,49 pct.
4) Lucid Group: -67,39 pct.
3) Align Technology: -67,83 pct.
2) DocuSign: -69,69 pct.
1) Okta: -76,79 pct.

Følg med i de kommende begivenheder, der kan rykke de finansielle markeder, i Euroinvestors opdaterede kalender med både regnskaber og økonomiske nøgletal.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Nordea: Derfor ser vi pludseligt kraftige stigninger

Læs også: Risikabel boligfinte giver bagslag til 17.000 danskere: 'Det er mærkelig rådgivning'