Henter kommentarer

Lars Tvede: Sådan bliver aktieåret 2021


»Det bliver et smaddergodt aktieår.«

Sådan lyder forudsigelsen for 2021 fra den danske investor, finansmand og forfatter Lars Tvede i podcasten Millionærklubben torsdag.

Han forklarer det med, at der verden over er lave eller negative renter, og at forventningen er, at den toneangivende amerikanske centralbank vil fastholde det i en del år. De lave eller negative renter driver folk, som gerne vil have et afkast på deres opsparinger, ud i aktier, ejendomme eller andre aktiver, forklarer han.

Han fremhæver, at flere er af den opfattelse, at aktierne lige nu er dyre målt på nøgletallene. To ting har imidlertid betydning i den sammenhæng, påpeger Lars Tvede.

Det ene er, at der kommer en væsentlig stigning i indtægterne over de næste to-tre år, vurderer han. Han forklarer det med, at analytikere typisk overvurderer, hvor meget profitterne vil stige, men når økonomien er på vej ud af en recession, så undervurderer analytikerne, hvor meget indtjeningen i selskaberne stiger.

»Hvis vi kigger et par år frem, så er aktierne ikke dyre,« udtaler Lars Tvede i podcasten.

Det andet er, at hvis man sammenligner aktiernes earnings yield – dvs. profitten pr. aktie – med afkastet på statsobligationer, så er aktierne for ham at se meget attraktive.

»Hvis vi kigger et par år frem, så er aktierne ikke dyre,« udtaler han.

Når aktierne ikke »stormer afsted«, så skyldes det ifølge ham, at investorerne holder igen på grund af de to mutationer af covid-19, der er blevet observeret i henholdsvis Storbritannien og Sydafrika. Han forventer dog, at vi står over for et økonomisk boom i takt med, at folk vaccineres mod covid-19, og økonomier åbnes op

Her ses den danske finansmand, investor og forfatter Lars Tvede. Han har skrevet en lang række bøger, blandt andre 'Supertrends', 'Kriser, Krak og Kaviar' samt 'Børshandlens Psykologi' Vis mere

Den danske finansmand fortæller, at han derfor er fuldt investeret, men ikke kun i aktier. Han er også investeret i råvarer og ejendomme, fortæller han.

Lars Tvede formåede i 2020 at sælge ud af alle sine aktiepositioner få dage før aktiemarkederne toppede i februar. Herefter styrtdykkede aktierne, fordi investorer indså alvoren af den coronavirus, som havde spredt sig fra Wuhan-provinsen i Kina. Kort før aktierne ramte bunden i marts 2020, valgte han at købe op igen. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Lars Tvede om aktier og feriepenge: Derfor bør du være investeret

Læs også: Lars Tvede har tjent en formue her før – nu ser han en ny mulighed