Henter kommentarer

Lau Svenssen har fundet sit næste guldhåb: 'Jeg går og lurer lidt'


Lau Svenssen har længe grublet over, hvilken sektor, der skal være hans næste guldhåb. Og nu er han ved at have fundet svaret.

Det fortæller han i torsdagens udgave af Euroinvestors podcast Millionærklubben.

»Noget af det næste, jeg tror, jeg skal have, er biler. Jeg tror, at personbiler bliver det næste, jeg skal have fat på som en større sektor. Det er det, jeg går og lurer lidt på,« siger Svenssen, der fast porteføljeforvalter i Millionærklubben.

Han har et godt øje til tyske bilaktier i giganter som Mercedes-Benz, BMW og Volkswagen. De andre europæiske kæmper som Renault eller Stellantis viger han derimod udenom, ligesom han generelt heller ikke tænker at kaste penge ind i små bilselskaber:

»Der er ingen grund til at være henne i det roderi. Hvorfor tage risiko på et lille selskab? Det er ligesom at tage medicinalselskab, som udvikler noget, Novo Nordisk er stor på. Hvorfor have en lille provokatør, når du kan have en stor?,« mener Svenssen.

Den garvede investor har længe haft ideen om at kaste sig ind i bilsektoren i Europa, fordi han tror, at mange i den kommende tid får behov for udskifte deres biler.

Derudover er aktierne billige målt på P/E-værdien, som er aktieprisen i forhold til selskabets indtjening, fremhæver Svenssen.

Priserne er blandt andet blevet presset i bund af, at sektoren har været ramt af forsyningsvanskeligheder og en stigende interesse for elbiler fra den amerikanske konkurrent Tesla, mener forvalteren.

Lau Svenssen bemærker dog, at tiden ikke er inde til at købe op i bilaktier netop nu, fordi aktierne påvirkes meget af økonomiens ve og vel.

»Det er nok knap det rigtige tidspunkt endnu. Vi skal ud af skoven først. Men om tre måneder til et halvt år, så skal vi afsted. Man har altså et udskiftningsbehov, som er meget, meget stort,« siger Lau Svenssen og henviser til, at der skal ro på økonomien og situationen i Ukraine, før sektoren for alvor er et guldhåb i hans øjne.

Læs også: Danske Bank: Forbered dig på et skifte i markedet

Læs også: Stjerneinvestor holder fast i vild forudsigelse