Henter kommentarer

Danske Bank: Forbered dig på et skifte i markedet


Vi kan være på vej til at se større bevægelser i aktiemarkedet frem mod nytår.

Det påpeger Danske Banks senior investeringsstrateg, Lars Skovgaard Andersen.

»Jeg kan godt se for mig, at der kommer nogle forskydninger i aktiemarkedet, hvor investorerne køber op i bestemte typer aktier og sælge ud af andre. Jeg tror også, at vi vil se kraftigere udsving i enkeltaktierne,« udtaler Lars Skovgaard Andersen.

Læs også: Goldman Sachs spår lang og hård aktienedtur

Skiftet i markedet kan være en konsekvens af, at store investorer tager gevinst hjem og rykker rundt på porteføljerne inden de lukker bøgerne op til årets udgang. En lang række aktier kan desuden blive påvirket af, at investorer sælge ud af aktierne for at skatteoptimere. Det kan føre til en rotation i markedet, hvor der bliver solgt ud af de aktier, der har klaret sig godt, mens der omvendt bliver samlet op i de aktier, der er faldet mest, lyder det fra strategen.

Han forventer, at råvareaktier, industriaktier og aktier inden for cyklisk forbrug vil få det sværere den kommende tid.

Læs også: Ser billige og interessante aktier her: 'Derfor kan du godt købe lidt nu'

»Jeg ville passe på med selskaber, der relaterer sig til forbrugerne. Jeg er bange for, at den slags selskaber i det nye år vil blive ramt af, at vi har endnu færre penge at gøre godt med,« udtaler Lars Skovgaard Andersen.

Selvom energiaktierne har klaret sig rigtig godt, vil sektoren dog ikke blive ramt af samme rotation, spår Lars Skovgaard Andersen.

Læs også: Nordea advarer: Det her minder om sidste gang, lige inden aktierne faldt

»De virkelig store gevinster er i energisektoren, men jeg har omvendt svært ved at se, at investorerne for alvor tør sælge ud af energiaktierne, for der stadig er underinvesteret i den del af aktiemarkedet.«

Danske Bank-strategen ser god grund til at holde fast i de såkaldte defensive aktier, dvs. aktier i selskaber, der tjener gode penge, selvom der er nedgang i økonomien. Det gælder aktier inden for sundhedssektoren og stabilt forbrug. Tanken er lidt forenklet sagt, at vi stadig har brug for mad og medicin, selvom krisen kradser, mens det er lettere for os at skære ned på de dyre restaurantbesøg og luksusrejserne.

Jeg kan stadig godt lide it-sektoren, og som jeg tidligere har nævnt kan der være nogle gode køb derinde, udtaler Lars Skovgaard Andersen med henvisning til potentialet inden for chipselskaberne.

Det kan du læse mere om i Danske Bank: Disse aktier er billige – begynd at købe op

Læs også: Børshus: 10 billige udbytteaktier til din portefølje

Læs også: Formueekspert: Der kommer altid en dramatisk modreaktion med kursstigninger