Henter kommentarer

| Opdateret

Spår lang og hård aktienedtur

Foto: Lino Mirgeler
Vis mere

Nedturen på aktiemarkedet vil vare ved langt ind i 2023, spår en amerikansk storbank.

Det er investeringsbanken Goldman Sachs, der i en ny analyse vurderer, at de brutale kursfald vil fortsætte i det nye år, ifølge Bloomberg News.

»Forholdene, der typisk kendetegner en aktiebund er der endnu ikke,« lyder det fra bankens strateger – herunder  Peter Oppenheimer og Sharon Bell mandag.

For dem at se vil det nuværende bear marked, der er defineret som et kursfald fra den seneste top på mere end 20 pct., fortsætte længe endnu.

Læs også: Ser billige og interessante aktier her: 'Derfor kan du godt købe lidt nu'

Det er først, når renterne stopper med at stige, og at aktierne er blevet så billige, at de afspejler en økonomisk nedtur, at aktieinvestorer skal gøre sig nogen forhåbninger om, at aktierne vil blive sendt ud i en ny opadgående trend, lyder det fra Goldman Sachs.

Her vurderer man også, at den seneste tids kursstigninger kun er midlertidige.

Læs også: Børshus: 10 billige udbytteaktier til din portefølje

Det ser Nordeas senior investeringsstrateg, Simon Kristiansen, også en risiko for. For selv om aktieopsvinget kunne fortsætte, så kunne det også gå den anden vej.

Han mener, at de nuværende stigninger i aktiemarkedet minder om de kraftige, men flygtige stigninger, som vi oplevede i sommer.

Han advarer derfor investorer om ikke at være alt for optimistiske. Det kan du læse mere om i Nordea advarer: Det her minder om sidste gang, lige inden aktierne faldt.

Læs også: Advarer mod boligfinte: 'Du gør dig til spekulant'

Læs også: Danske Bank: Disse aktier er billige – begynd at købe op