Henter kommentarer

| Opdateret

SBS-aktien stiger kraftigt efter salgsnyhed


Aktien i bremsekoncernen Scandinavian Brake Systems buldrer op.

SBS-aktien er onsdag kørt i vejret med mere end 20 pct. Aktien var onsdag formiddag på et tidspunkt oppe med 30 pct.

Scandinavian Brake Systems, SBS, meddelte tirsdag, at selskabet har indgået en aftale om at sælge divisionen SBS Friction for 300 mio. kr. SBS Friction udvikler, producerer og sælger bremsebelægninger og friktionsteknologi. Porteføljen omfatter også handelsvarer som bremseskiver, -bakker og -tilbehør samt koblingsdele.

Læs også: Bankaktie er føjet til porteføljen: 'Aktien er attraktiv'

»Hele provenuet fra salget vil blive anvendt til at nedbringe koncernens rentebærende gæld. Mulighederne for at lade koncernens anden aktivitet, SBS Automotive, deltage i konsolidering undersøges,« oplyser selskabet. Koncernens rentebærende gæld lød per 30. juni 2020 på 519 mio. kr., ifølge ritzau/finans.

Det er italienske Brembo Group, der også laver bremsesystemer, der vil købe divisionen.

»Brembo overtager både selskabet SBS Friction med cirka 100 medarbejdere samt SBS Groups domicil- og produktionsejendom i Svendborg, der hovedsagelig huser SBS Frictions aktiviteter,« oplyser SBS. Salget ventes gennemført i første kvartal 2021.

Se listen: 15 spændende elbil-aktier

Hos SBS Group lyder det således fra bestyrelsesformand Peter Eriksen Jensen:

»Brembo er en stor kunde og partner, der kender værdien af SBS Frictions teknologiske knowhow og stærke nicheposition. Vi er glade for, at SBS Friction vil få en stærk, langsigtet og industriel ejer, der kan understøtte virksomhedens fortsatte udvikling. Salget er en god løsning for SBS Group, SBS Friction, medarbejderne og Svendborg. Hovedopgaven for SBS Group efter salget er at positionere vores anden aktivitet, SBS Automotive, rigtigt i forhold til opbruddet i markederne og undersøge mulighederne for eventuelt at deltage i konsolidering.«

SBS Groups største aktionær, Stiholt Holding, der sidder på 56,5 pct. af aktierne, har allerede oplyst, at man støtter salget.

Aftalen er betinget af godkendelse på en ekstraordinær generalforsamling i SBS Group samt sædvanlige closing-forhold, oplyser selskabet i en meddelse om salgsplanerne.

Bremsekoncernen Scandinavian Brake Systems har tidligere oplyst, at selskabet har været ramt af covid-19-pandemien, og selskabet forventer ligesom mange andre selskaber, at Covid-19 påvirker hele 2020. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Nye tal fra SBS: Bremser op i 2020 præget af coronakrisen

Læs også: Bankaktie er føjet til porteføljen: 'Aktien er attraktiv'