Henter kommentarer

| Opdateret

Se listen: 15 spændende elbil-aktier


Der kommer et større og større fokus på elbiler.

Storbritannien har netop meddelt, at man vil forbyde benzin- og dieselbiler fra 2030. På aktiemarkederne såvel som på vejene har flere og flere elbilproducent også vakt opsigt. Kinesiske Li Auto er blot en af de aktier, der er steget til vejrs, mens Elon Musk med amerikanske Tesla er en anden. Tesla har senest - ifølge Bloomberg - gjort sig bemærket ved at være på vej ind i det toneangivende S&P 500-indeks. Udviklingen har betydet, at nogle af verdens mest pengestærke aktører har kastet sig ind i de fremadstormende aktier. USA's største pensionsfond målt på værdi har for eksempel netop øget sit sats på elbiler. Det kan du læse mere om her.

I videoen ovenfor ses udviklingen i markedsværdien pro anno for en række elbilselskaber. Markedsværdien er omregnet til USD. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Hos Euroinvestor har vi selvfølgelig fulgt udviklingen, og senest i en række interviews, har vi talt med danske Henrik Fisker, der har hentet milliarder på Wall Street, så han kan udfordre de etablerede spillere.

I den forbindelse har Euroinvestor samlet en ufuldstændig liste over aktier, der er eksponeret mod elbilbranchen samt udfordrere af den etablerede bilindustri. Dem kan du dykke ned i hver aktie ved at klikke dig ind på aktierne nedenfor:

- Beam

- BMW

- Blink Charging

- BYD Company

- Fiat Chrysler

- Fisker

- Ford

- General Motors

- Kandi Technologies

- Li Auto

- Lordstown Motors

- Nikola

- Nio

- Workhorse

- Tesla

- Xpeng

Har vi overset et selskab, så giv os et paj i tråden nedenfor.

Læs også: Warren Buffet med store ændringer - her er de nye aktier

Læs også: Bildesigner vil udfordre Tesla: Nu er han blandt Danmarks rigeste