Henter kommentarer

Maersk Drilling holder fast i forventningerne - kalder sig stærkt positioneret mod fremgang


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Maersk Drilling, der er udskilt fra Mærsk-koncernen men stadig bærer navnet, er netop kommet med en opdatering for årets første kvartal.

Det viser en omsætning, der er en anelse lavere end i samme periode sidste år. Omsætningen lyder aktuelt på 248 mio. dollar mod 264 mio. dollar i det forgangne år.

Selskabet, der har 20 olieboreplatforme, kunne i 2021s første kvartal bryste sig af at have indgået kontrakter til en samlet værdi på 730 mio. dollar. Det tal er nu mere end halveret til 357 mio. dollar.

Trods ovenstående tilbagegang, så er administrerende direktør Jørn Madsen »meget tilfreds« med selskabets kommercielle og operationelle aktiviteter i årets første kvartal, og han forventer, at medvind vil ramme selskabet.

»Et fuldt markedsopsving er tydeligt i især flydersegmentet, og Maersk Drilling er fortsat stærkt positioneret med vores fortsatte strategiske fremgang,« lyder det fra topchefen i en kommentar til regnskabet.

Maersk Drilling fastholder deres forventninger til året, og de forventer et resultat for året på 210-250 mio. dollar. Det er før af- og nedskrivninger vel at mærke.

Mærsk-familien er fortsat aktionær i selskabet.

Maersk Drilling annoncerede sidste år, at de fusionerer med Noble Corporation. Sammensmeltningen forventes at blive gennemført i år.

Læs også: Efter 11 år med 'køb'-anbefaling – råder nu til ikke at handle dansk aktiedarling

Læs også: Aktie i uhyggeligt fald fra tinderne: 'Nedturen varsler et kryptokollaps'