Henter kommentarer

Markant investor-forskel på mænd og kvinder: 'Det er en ubegrundet skepsis'


Hver anden dansker er parat til at ofre bæredygtighed til fordel for højere afkast.

Det er konklusionen på en ny rundspørge blandt 2000 danskere om bæredygtige investeringer, som Danske Invest står bag.

Undersøgelsen viser blandt andet, at mænd fokuserer mest på afkastet og er mest skeptisk over for, om bæredygtighedshensyn kan skabe merværdi for investorer. Der er dog tale om en »ubegrundet skepsis,« lyder det fra Danske Banks seniorstrateg, Natalia Setlak.

Tallene viser blandt andet, at blandt mændene var 59 pct. i »nogen, høj eller meget høj grad tilbøjelige til at investere i selskaber, der ikke agerer bæredygtigt, hvis de giver et højere afkast end andre investeringer.« For kvinderne er tallet markant lavere, nemlig 41 pct, lyder det.

Læs også: Natura & Co spås vildt kurspotentiale

Det er ifølge Danske Bank nemlig et ikke 'enten-eller'-spørgsmål, når det kommer til bæredygtighed og afkast, men snarere 'både-og'.

»Der er ikke umiddelbart grund til at antage, at virksomheder med en stærk bæredygtighedsprofil vil give et dårligere afkast i fremtiden. Agerer virksomheder ansvarligt i forhold til for eksempel miljømæssige og sociale forhold, kan det tværtimod være positivt for deres fremtidige forretningsmuligheder, da mange kunder bliver stadig mere kræsne i forhold til, hvem de ønsker at gøre forretning med,« siger seniorstrategen.

Læs også: Analysehus: Her er de 100 mest grønne aktier

Hun lægger vægt på, at bæredygtige selskaber kan have en fordel blandt store, institutionelle investorer, der i stigende grad tager hensyn til, hvilke selskaber de vil investere i.

»Det kan yderligere give en konkurrencemæssig fordel til virksomheder med en stærk bæredygtighedsprofil, når de for eksempel skal rejse kapital,« forklarer Natalia Setlak.

Det canadiske analysehus Corporate Knight har netop kåret de 100 mest bæredygtige selskaber. Flere danske selskaber ligger helt i top. Du kan læse, hvorfor investorer bør tage listen alvorligt i Sydbank om vild dansk præstation: 'Det her er langt fra ligegyldigt'.