Henter kommentarer

Sydbank om grønne danske aktier: 'Det her er langt fra ligegyldigt'


Det er langt fra ligegyldigt, at en række dansk selskaber optræder på ny liste over de mest bæredygtige selskaber i verden.

Det understreger Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen i en kommentar. Det sker, efter det canadiske analysehus Corporate Knights er kommet med sin årlige liste over verden mest bæredygtige virksomheder.

Her er vindmølleproducenten Vestas kåret som det mest bæredygtige, men to andre selskaber har fundet vej til top-10, nemlig Chr. Hansen, der har sikret sig en andenplads samt Ørsted, der har en 7.-plads.

Desuden er Novozymes nr. 35 og Coloplast nr. 83 blandt de 6914 selskaber, der er blevet undersøgt.

Læs også: Vestas udråbt som det mest bæredygtige selskab i verden

»Det her er flot og langt fra ligegyldigt! De flotte bæredygtighedsplaceringer sætter en tyk streg under de danske selskabers fokuserede bæredygtighedsindsats. Selvom det er umuligt at måle resultatet direkte forretningsmæssigt i form af nye aktionærer eller nye kunder, så er tendensen klar.«

Når investorer bør tage kåringen alvorligt, så skyldes det, ifølge aktieanalysechefen, at en tydelig bæredygtighedsprofil med hans ord er et kvalitetsstempel for virksomhedernes kunder, deres samarbejdspartnere og resten af verden.

Læs også: Det glimter under overfladen – store fald skjuler aktievinderne

»Det åbner døre for nye forretninger og nye aktionærer til gavn for vækstpotentialet. Uden bæredygtighedsindsats risikerer selskaberne i fremtiden at blive fravalgt, så en overlegen bæredygtighedsindsats ligner en vigtig konkurrenceparameter i de kommende år,« forklarer Jacob Pedersen.

De danske selskaber indsats for at blive grønne kan ifølge styrke vækstpotentialet i de kommende år i takt med at bæredygtighed kommer til at spille en endnu mere central rolle i virksomheder, forbrugere og myndigheders købsbeslutninger.

Læs også: Saxo Bank: Sørg for at have aktier som disse

Han fremhæver samtidig, at rederigigantne A. P. Møller–Mærsk har fremrykket selskabets ambition om klimaneutralitet til 2040, ligesom rederiet går efter at de første klimaneutrale sejladser allerede i 2023. Et andet selskab, der for ham at se er værd at fremhæve er ingeniørkoncernen FLSmidth, der forventer at have løsninger klar til nul-emissions-cementfabrikker og miner i 2030.

Læs også: Danske Bank: Derfor bør du overveje grønne aktier

»Overalt i verden skyder bæredygtige investeringsprodukter op, og de danske selskabers flotte resultater sætter spot på Danmark som foregangsland indenfor bæredygtighed og kvalificerer til inklusion i de efterspurgte investeringsprodukter,« bemærker Jacob Pedersen.

Corporate Knights har set på selskaber med en omsætning mere end 1 mia. dollar. Virksomhederne er vurderet på baggrund af 23 forskellige faktorer tilknyttet bæredygtighed.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: C25-aktie er raslet ned – strateger tror ikke, at faldet er overstået

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske – det tror han venter os nu