Henter kommentarer

Danske Bank: Derfor bør du overveje grønne aktier


Når du investerer i grønne aktier, kan du som investor presse selskaber til at være mere bæredygtig.

Det fortæller Mads Steinmüller, der er specialist i Danske Banks afdeling for ansvarlige investeringer i en kommentar. Det sker som reaktion på en ny rundspørge fra Danske Invest, hvor kun 38 pct. af de 2000 adspurgte tror, at de via deres investeringer kan fremme en bæredygtig udvikling.

Læs også: Nordea-strateg: Sådan ville jeg placere 100.000 kr. nu

»Det er rigtigt, at du som enkelt investor kan have svært at se bæredygtighedseffekten af netop dine investeringer, lige såvel som netop din stemme sjældent har afgørende betydning for udfaldet af et folketingsvalg. Men set i en større sammenhæng kan dine og andre investorers valg og fravalg bidrage til, at der allokeres flere penge til selskaber, der er med til at drive verden i en mere bæredygtig retning – dvs. at de har lettere ved at rejse kapital.« forklarer han og fortsætter:

»Det kan samtidig presse selskaber til i højere grad at integrere bæredygtighed i deres forretning, så de kan gøre sig mere lækre over for investorerne og fremtidssikre deres forretning.«

Læs ogå: Danskernes formuer vokser - er du lige så rig som dem på din alder?

Spørgsmålet er for mange, om du kan være med til at sørge for, at der produceres og bruges mindre kul ved ikke at investere i sorte aktier, eller om du kan være med til at få sat flere vindmøller op ved at købe aktier i Vestas.

Et lignende synspunkt finder man hos Martin Slipsager Frandsen, der sammen med Simon Christensen forvalter den globale aktiefond 'Danske Invest Global Sustainable Future'.

Læs også: Europas rigeste kvinde under 40 år er dansk

»For alle selskaberne sætter vi konkrete bæredygtighedsmål, som de gerne skal bevæge sig imod. Som aktive ejere mødes vi ofte med selskabernes ledelser, og her gør vi det klart for dem, hvad der er vigtigt for os, at de rykker sig på. Her ser vi generelt en stor villighed til både at lytte og tage handling på de ting, vi præsenterer dem for. Det handler ikke om, at vi forsøger at tvinge dem til noget, men mere om at de kan se, at det simpelthen er en god forretning at blive mere bæredygtige,« fortæller Martin Slipsager Frandsen.

Læs også: 3 'billige' aktier til 2022: 'Vi ser mindst 50 pct. kurspotentiale'

Spørgsmålet i rundspørgen lød 'Tror du, at du kan understøtte en bæredygtig udviking i verden via dit valg af bæredygtige investeringer?'. Her svarede 28 pct. nej mens 34 pct. af de adspurgte svarede 'Ved ikke'.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske – det tror han venter os nu

Læs også: 3 mulige vinderaktier til 2022: 'Kæmpe game-changer kan forvandle selskabet i 2022'